Dette har lenge vært et problem ved lufthavnen - innen sommeren vil det trolig være løst

Innen sommeren vil en ny og forbedret ankomsthall for utland være på plass ved Tromsø lufthavn. – Vi gjør noen grep og bygger ut slik at utenlandske passasjerer kommer seg innendørs. Vi kan ikke la passasjerer stå ute i sludd og dårlig vær, sier han.

UTVIDER: En million kroner blir satt av til å forbedre ankomsthallen for utland. - Det er veldig tiltrengt, sier lufthavnsjef, Ivar Helsing Schrøen. Foto: Ronald Johansen 

nyheter

Det forteller lufthavnsjef, Ivar Helsing Schrøen.

LES OGSÅ: Widerøe med nye direkteruter til Tromsø

Skal ikke stå ute

Som kjent, skal Avinor investere mellom 300 og 500 millioner kroner på en omfattende utbygging av lufthavnen i løpet av de kommende årene. Ambisjonen er at spaden skal settes i jorda allerede i slutten av 2017.

LES OGSÅ: Nekter for å ha fjernet flyseteavgiften de selv innførte for å fremstå som mer spiselig

200 kvadratmeter

Utvidelsen av ankomsthallen er en midlertidig løsning fram mot det store «ansiktsløftet». Schøren forklarer at ankomsthallen for utland bygges ut rundt 200 kvadratmeter. Prislappen er rundt en million kroner, og det vil være ferdig innen sommeren 2017.

– Vi har fått gjevnlige tilbakemeldinger på ankomsthallen, så dette er veldig tiltrengt, sier han.