Politikerne snur

Vil berge barnehagen på Vengsøy

Innbyggerne på Vengsøy har den siste tiden kjempet for å hindre nedleggelse av øyas barnehage. Nå har de endelig vunnet fram.

Vil beholde barnehagen: Arbeiderpartiet, Rødt og SV går inn for å beholde barnehagen på Vengsøy. På bildet ser du Elin Jørgensen, leder av utdannings- og oppvekstkomiteen.  

nyheter

Samarbeidspartiene Arbeiderpartiet, Rødt og SV, har levert inn et privat forslag til behandling hvor de går inn for å beholde barnehagen på Vengsøy.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Det er Elin Jørgensen (Rødt), Brage Larsen Sollund (Ap) og Pål Julius Skogholt (SV) som står som forslagsstillere.

Nye opplysninger

Det var under behandlingen av kommunens økonomiplan 1, som ble vedtatt like før jul, at politikerne gikk inn for å legge ned Vengsøy barnehage fra august 2017. Årsaken var da at det kun var to barn der.

– Vi har fått nye opplysninger om antall barn etter budsjett- og økonomibehandlingen i desember. Det er ett barn til som faktisk startet i barnehagen 1. mars. Det er også ett barn til som antakeligvis trenger barnehageplass etter hvert, sier Jørgensen, leder av utdannings- og oppvekstkomiteen, til iTromsø.

– I tillegg har vi fått signaler om at det er en familie som kan være interessert i å etablere seg på øya dersom barnehagetilbudet opprettholdes, legger hun til.

– Viktig

Nedleggelsen av barnehagen skulle i utgangspunktet spare kommunen for rundt 550.000 kroner årlig. Hvordan disse midlene skal innhentes, nå som politikerne snur om nedleggelsen, er ennå ikke klart.

– Det vi skriver i vårt forslag er at kommunestyret skal komme tilbake til finansiering i august 2017, sier Jørgensen.

LES OGSÅ: «Operasjon overtaling» på Vengsøy (for abonnenter)

Selv er Jørgensen godt fornøyd med at barnehagen nå får fortsette driften.

– Dette er viktig for samfunnet. Det er viktig at barna får en sosial arena hvor de lærer seg det norske språket. I tillegg er det betydningsfullt for næringslivet, hvor det på øya blant annet er fiskebruk, sier hun.

– Fornuften seiret

Jørgen Jenssen, som var leder av Vengsøy utviklingslag da kommunen vedtok å legge ned barnehagen, er godt fornøyd med politikernes snuoperasjon.

OVERTALELSESKAMPANJE: Leder og nestleder i utviklingslaget på Vengsøy, Aurimas Viltrakis og Jørgen Jensen, har kjempet en lang kamp for å beholde barnehagen på øya. Her sammen med ordfører Kristin Røymo.  Foto: Christer Pedersen

 

– Fornuften har seiret. Det har vært utrolig mange som har jobbet for å beholde barnehagen, det er brukt mye ressurser og frivillig arbeid for å få ting i gang, sier Jenssen, som nå er nestleder i utviklingslaget.