Så mange menn over 40 sliter med ereksjonen

Halvparten av norske menn over 40 har opplevd erektil dysfunksjon. Dette tar de ikke opp med partneren.

Illustrasjonsbilde  Foto: Johannessen, Sara

nyheter

Det er gjennom en fersk undersøkelse av YouGov, på oppdrag fra legemiddelselskapet Sanofi, at resultatet har kommet fram.

Nærmere syv av ti valgte heller ikke å oppsøke lege, og en fjerdedel unnlot å fortelle det til sin partner på grunn av at det var for flaut og privat.

Erektil dysfunksjon defineres som manglende evne til å oppnå vedvarende ereksjon hos menn for å gjennomføre samleie. Dette er vanligst etter fylte 40 år.

I undersøkelsen medgir syv av ti nordmenn at et godt sexliv er avgjørende for hvor lykkelig man er. Samtidig kom det fram at kun tre av ti menn følte seg svært sikre når det kommer til å ta vare på egen helse.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter