Demonstrerte mot det de kaller politikernes feighet

Lørdag ettermiddag samlet tromsøværingene seg for å kreve folkeavstemning i bompengesaken og si sin mening om politikernes feighet.

INNBITT: – Jeg føler meg lurt av mitt eget parti i bompengesaken, sier Rune Knutsen. Kona Inger-Lise Knutsen mener Tromsø er en dyr nok by i utgangspunktet. Alle foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

ENGASJERT: Selv om Stefan Kusterle blir mildt rammet av den planlagte bompengeordninga, engasjerer han seg i kampen på grunn av en sterkt utviklet rettferdighetssans: – Folk burde engasjere seg mere, sier Kusterle.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

BEGÅTT FEIL: Jan Blomseth (Frp) mener det har blitt begått flere feil i den politiske behandlinga av folkeavstemning rundt bompengeordninga.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

DEMONSTRERTE: Vel 150 mennesker hadde møtt opp for å si sin mening om bompengesaken lørdag ettermiddag.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

De var kanskje ikke så mange, men de var innbitte, demonstrantene som stillferdig samlet seg bak Hålogaland Teaters PR-stunt for premiereforestillingen «Nordting».

– Jeg har ikke mye til overs for Sosialistisk Venstreparti, men de frontet i det minste bompenger før valget. Jeg som stemte Høyre føler meg lurt nå. Jeg er ikke uvillig i å betale for veier, men politikerne må være ærlige om hva de står for, sier Rune Knutsen, en av vel 150 demonstranter som lørdag samlet seg på Erling Bangsunds plass.

Feighet

Knutsen og mange med ham reagerte på at formannskapet på tirsdag stemte nei til å fremme et forslag om folkeavstemning ovenfor kommunestyret.

– Politikerne skjønner at dette er en dårlig sak for dem, men det er feigt at de ikke tør å stå for saken de nå skal fronte, fortsetter Knutsen.

– Her har de begått ikke bare en, men to feil, både når det gjelder lovteksten og lovanvendelsen, sier Jan Blomseth (Frp), en av appellantene under lørdagens demonstrasjon, til iTromsø.

Innbyggerinitiativ

Formannskapet avviste kravet om folkeavstemning med bakgrunn i at en lignende sak hadde blitt behandlet i kommunestyret i valgperioden og avvist med 3 mot 40 stemmer. Blomseth mener at et innbyggerinitiativ som dette ikke har blitt behandlet tidligere.

Stefan Kusterle, mannen bak innbyggerinitiativet som nå krever folkeavstemning om bompengesaken, mener at det er mere med denne saken enn politikernes feighet som bør vekke folks rettferdighetssans.

Forakt mot folket

– Når formannskapet forkaster en sak på denne måten – med en teknikalitet, sier de at vi ikke bryr oss. Det er forakt mot dem som har skrevet under kravet om folkeavstemning. Jeg synes det er rart at tromsøværingene bare finner seg i det. Og politikerne burde huske at det er stortingsvalg til høsten. Det er litt rart at de som forventer å bli valgt inn, nå ignorerer et folkekrav om folkeavstemning, sier Kusterle til iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter