FlyViking har landet i Hammerfest

Ola Giævers første flytur med FlyViking lettet i morges fra Tromsø lufthavn, på vei mot Hammerfest.

Ola Giæver og sjefsflyger i FlyViking, Stig Thun, etter å ha landet i Hammerfest. Foto: Lars Adrian Johnsen 

- Noen turer har det blitt, og mange skal det bli. Vi kommer igjen og igjen. Takk for en flott velkomst, sier Giæver idet Hammerfest-ordføreren overrekker buketten. Foto: Lars Adrian Johnsen 

nyheter

Flyet skulle etter planen ta av 05:50, men grunnet kraftig vind i Hammerfest lettet ikke flyet før nærmere en time etter planlagt avgang.

Det var Giæver selv som er pilot på den første flygingen. Han var ikke nervøs forut for den vindfulle landingen i Hammerfest.

– Første gang jeg landet i Hammerfest var i 1983. Jeg har altså flydd ruta i 34 år. Jeg kjenner landinga godt, for å si det sånn, sier han.

LES OGSÅ: Tromsø lufthavn får to nye direkteruter

Krevende værforhold

Værforholdene bedret seg utover morningen.

– Nå har vinden begynt å få ei retning, så nå har vi noe å forholde oss til. Før var den veldig variabel, noe som gjør det svært vanskelig å lande, sier han.

Like før klokka 08.00 landet flyet i Hammerfest.

FlyViking har møtt på utfordringer under oppstarten av selskapet, og hadde krevede værforhold på første flyging.

– Humpete oppstart og humpete første landing?

– Sånn blir vi sterkere av. Vi liker utfordringer, og vi liker det godt litt humpete, sier Giæver etter å ha landet i Hammerfest.

Feiret med kake

Ordfører i Hammerfest Alf Jakobsen var med på den første flygingen, og forteller at han har vært med på verre landinger.

– Vi ønsker FlyViking velkommen til byen. Landsdelen trenger konkurranse. I dag er det slik at petroleumsnæringa tar de rimeligste flybillettene, mens vanlige folk må kjøpe dyre billetter. Det kan ikke være sånn at det skal være dyrere å reise Hammerfest–Tromsø enn til Gran Canaria. Jeg håper dette blir et fruktbart eventyr, sier Jakobsen.

Passasjerer og crew ble møtt med seremoni da de landet i Hammerfest med kaker og musikk.

FlyViking tilbyr fremover flyginger fra Tromsø‚ Hammerfest, Bodø og Svolvær.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter