35-åring tiltalt for drap

Etter ordre fra riksadvokaten, har statsadvokat Tor Børge Nordmo tatt ut tiltale mot mannen.

TILTALT: En mann (35) er nå tiltalt for drapet på Linn Olsen Uteng (32). 

nyheter

En 35 år gammel mann er nå tiltalt for drapet på Linn Olsen Uteng (32).

Det var torsdag 28. juli at Linn Olsen Uteng (32) ble funnet drept i en leilighet i Røstbakken etter å ha blitt knivstukket med et kjøkkenredskap. Den siktede ringte selv politiet og sa at han hadde drept kjæresten sin. Ingen av de to var bostedsregistrert på adressen.

Ifølge tiltalen skal mannen ha stukket kvinnen med kniv flere ganger i brystkassen. Fem knivstikk gikk inn i lungene og punkterte disse. Uteng døde kort tid etter dette. Statsadvokat Tor Børge Nordmo forklarer til iTromsø at det var de fem knivstikkene i lungene som var dødelige.

Mannen står tiltalt for overtredelse av straffeloven paragraf 275, «for å ha drept en annen». Overtredelsen straffes med fengsel fra 8 inntil 21 år.

Saken er forhåndsberammet fra 9. mai i Nord-Troms tingrett, skriver statsadvokat Nordmo i en e-post.

Endret identitet

Å få klarlagt identiteten på den tiltalte har vært en stor del av etterforskningen. Da mannen var siktet skal han ha oppgitt at han var 27 år.

- Identiteten på den tiltalte er endret. Han var siktet under et annet navn og en annen fødselsdato, men vi mener det er korrekt identitet som er i tiltalen, sier Nordmo til iTromsø.

Statsadvokat Tor Børge Nordmo.  Foto: Tom Benjaminsen

 

33 vitner

Tidlig i desember i fjor fortalte politistasjonssjef Morten Pettersen at avdøde hadde avtalt å møte siktede (for abonnenter) i leiligheten på Røstbakken da drapet skjedde, og at formålet med møtet synes å ha vært å avklare forholdet dem imellom.

Pettersen opplyste også at politiet da hadde en formening om at det kunne være et sjalusi- eller hevnmotiv, men at de ikke hadde fått klare svar på dette fra siktede. Etterforskningen var da helt i sluttfasen, og totalt hadde politiet avhørt 33 vitner i saken. Den siktede hadde da vært avhørt fem ganger.

Les alt om Røstbakken-drapet her.