Flere skred rundt Tromsø i dag: - Jeg hørte et voldsomt drønn

Med farenivå fire på skredvarselet, har det gått flere selvutløste skred i Tromsø og omegn tirsdag.
nyheter

Med det store mengden med regn de siste 24 timene har skredfaren hele tirsdag vært på nivå fire. Flere veier rundt og i Tromsø har også vært stengt på grunn av skredfare.

Det har også gått flere skred. Natt til tirsdag gikk det et større snøskred over fylkesvei 286 i Malangen ved Bentsjorda (der er veien ennå stengt). Mens i 09.30 tiden i dag tidlig gikk det skred over fylkesvei 57 på strekningen Åsheim - Karigambukta på Kvaløya.

- Hørte et voldsomt drønn

Rundt klokka 16.00 gikk det også et større skred på Karlsøy, nærmere bestemt ved Nord-Vannvåg. Daglig leder for Vannøy Sport og Havfiske ble selv vitne til skredet.

- Jeg sto i garasjen da jeg hørte et voldsomt drønn. Jeg jobber med turister, så jeg følger godt med på været. Først trodde jeg det var et kraftig vindkast. Da jeg gikk ut av garasjen så jeg at alt var i bevegelse oppe i fjellsiden, forteller Vegard Sjåvik til iTromsø.

Det var Nordlys som først omtalte skredet.

- Litt for spennende

Skredet utgjorde aldri noen fare for bebyggelsen i området sier Sjåvik og det er heller ikke vei i det området hvor raset gikk.

- Det er det største skredet jeg har sett selv, og det hørtes godt for alle som bor i området. Det er litt vel spennende når slikt skjer, men det er ikke helt unormalt at det går skred her. Det skjer rundt én gang i året. Det kan nok også gå flere i dette området, så vi følger med på situasjonen, sier Sjåvik.

Varsom.no justerer skredfaren ned til nivå 3 onsdag.

Flere veier stengt

Dette er status per klokka 20.30 tirsdag kveld ifølge Statens vegvesen:

  • Fylkesvei 57 mellom Åsheim (ved Grøtfjord) og Karigambukta (på strekningen Henrikvik og Tromvik) åpnes igjen etter snøras klokka 21.00.
  • Fylkesveien 862 over Kattfjordeidet er også åpen igjen fra klokka 20.00 tirsdag.
  • Fylkesvei 293 ved Holmbuktura er stengt og vil ikke åpne tirsdag. Ny vurdering onsdag klokka 07.00.
  • Fylkesveien 286 Bentsjorda på strekningen Ansnes-Bentsjorda er stengt på grunn av snøras. Blir ikke åpnet igjen tirsdag.
  • Fylkesvei 87 Tamokdalen på strekningen Olsrud-Øvergård er også stengt på grunn av skredfare. Ny vurdering gjøres onsdag klokka 10.00