Se video

Her snurrer politiets rotorblader noen meter unna hodet til Håkon (23)

Håkon Haug Enga (23) og kameratgjengen reagerer på politiets fremferd da de ble tatt for ulovlig scooterkjøring.

Kameratgjengen mener politiet var for tett på da de ble stoppet for ulovlig kjøring,

nyheter

Vennegjengen fra Tromsø kjørte scooter på fjellet da et politihelikopter gjorde seg klar for landing.

– Jeg trodde egentlig at de kom til å lande lenger unna oss, forteller Enga.

– Vanvittig nært

Piloten bak spakene i politihelikopteret valgte derimot å lande like ved scooterkjørerne med rotorbladene noen meter unna hodene deres.

– Det er selvfølgelig ikke noe artig å havne i en slik situasjon. De kom jo helt oppi oss, så det var veldig skremmende, sier Enga.

Vennegjengen var klar over at de hadde drevet med ulovlig scooterkjøring, og at det mest sannsynlig var derfor at politihelikopteret landet.

– Den ene politimannen kom ut av helikopteret like etter at de hadde landet. Han kom og tok nøkkelen ut av scooteren min, før han tok bilde av scooteren og sjekket vognkortet. Deretter fikk vi valget om vi ville vedta forelegget, noe vi gjorde.

– Kunne sett ille ut

SKREMMENDE: Håkon Haug Enga (23) opplevde politihelikopterets landing som skremmende.  Foto: Privat

Enga spurte flere ganger politimannen om hvorfor de hadde landet så nærme scooterkjørerne.

– Da fikk vi til svar at de landet så nærme fordi piloten var erfaren.

– Snøen var kram og råtten så det kunne hendt at helikopteret hadde sunket ned i snøen. Da kunne det ha sett ille ut.

Enga synes svaret fra politiet var av det nonchalante slaget.

– Det kunne ha vært gjenstander i området som kunne flydd på oss. Det handler om sikkerhetsmarginer. Det var ikke snakk om mange meter de var unna oss.

– Håper det aldri skjer igjen

Scooterkjørerne fikk tillatelse til å kjøre hjem etter hendelsen.

– Jeg var helt klart skjelven etter hendelsen, og det var ganske heslig at de kom så nærme. Jeg har aldri vært så nært et helikopter før og jeg håper det aldri skjer igjen. Det kom vanvittig mye snø og vind mot oss og vi mistet helt oversikten siden han kom så brått på. Han hadde store muligheter til å parkere lenger unna. Den ene scooterkjøreren ble nødt til å hoppe av scooteren og gå lenger unna da helikopteret gikk inn for landing.

– Ingen fare på ferde

Operasjonsleder i politiet, Lars Meland, hadde snakket med den ene mannen i helikopteret da iTromsø tok kontakt.

– Han forteller at sikkerheten i høyeste grad var ivaretatt og at det var ingen fare på ferde.

– Det var en ganske åpen slette der scooterkjørerne befant seg. Kunne dere ha landet et sted lenger unna?

– Scooterkjørerne sto på samme plass da helikopteret tok av. De hadde nok flyttet seg dersom de hadde opplevd det som faretruende.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter