Kinas ambassadør gleder seg til Tromsø-besøk

Fylkesrådsleder Cecilie Myrseth (Ap) håper å få bruke en dag på å vise Tromsø fram til Kinas ambassadør Wang Min.
nyheter

I et brev sendt rett før påske adressert til den kinesiske ambassaden, inviterer Myrseth ambassadøren til et besøk i Tromsø en gang i starten av juni i år.

– Vi har fått signaler om at den kinesiske ambassaden er interessert i å sjekke ut Tromsø og Troms, som så mange andre i «disse arktiske tider», sier Myrseth.

Næringsliv

Hun forteller at det er flere grunner til at et slikt besøk kan være positivt.

LES OGSÅ: «Tromsø – Kinas innfallsport til Arktis»

– Både norsk og kinesisk næringsliv er interessert i å finne ut om det er forbindelser som kan skapes. Vi har derfor tatt ansvar for å invitere ambassadøren, slik at vi kan vise fram de viktige miljøene i Tromsø innen næringsliv, invasjon og turisme. Det er vilt mye turister her og fisken vår er attraktiv. Vi tenker at vi kan være en brobygger, så får vi se om det kan gi noen gevinst for byen vår

Myrseth foreslår i brevet til ambassadøren bedriftsbesøk til noen av «Tromsøs ledende industrier», og nevner satellitt-tjenester, landbruk og turisme.

Ambassadøren gleder seg

Fylkesrådslederen har ennå ikke har mottatt et svar fra ambassaden, men til iTromsø skriver de at de nå undersøker datoer for besøket:

– Tromsø er en nydelig og sjarmerende by i nord. Hans eksellense ambassadør Wang Min gleder seg til å besøke byen, og vi jobber nå med å klargjøre datoen for besøket, skriver de i en e-post signert «Den kinesiske ambassaden».

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter