Lot seg avhøre uten forsvarer til stede

Den tiltalte i gruppevoldtektssaken lot seg avhøre uten forsvarer til stede.
nyheter

Det fremkommer i loggen fra det ene avhøret av den tiltalte som ble gjennomført 11. oktober i fjor.

LES OGSÅ: Fant tiltaltes sæd – nekter likevel for seksuell kontakt

Ifølge avhørsprotokollen spurte siktede hvorfor han ikke hadde forsvarer til stede. Han lurte også på hvorfor han ble spurt de samme spørsmålene gjentatte ganger. Og ga i tillegg uttrykk til utfordringer med språket og bruk av tolk.

Det var Asbjørn Krantz som var siktedes forsvarer på dette tidspunktet.

LES OGSÅ: Fornærmede i gruppevoldtektsaken: – De var vennene mine

Etter å ha flere ganger gitt uttrykk for at han ikke var tilfreds med å ikke ha forsvareren der. Godkjente likevel den tiltalte til slutt å la seg avhøre uten forsvarer til stede.

LES OGSÅ: Mann (19) benekter å stå bak gjengvoldtekt

Det er store avvik på hva den tiltalte har forklart i ulike avhør, og hva han har forklart i retten.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter