40-åring skal ha svindlet Nav for over 200.000 kroner

Nå må mannen møte i Nord-Troms tingrett tiltalt for Nav-bedrageri.
nyheter

Mannen (40) skal i en periode fra 2013 til 2014 sendt inn elektronisk meldekort til Nav. Der skal han ha oppgitt at han kun hadde jobbet 728 timer. Ifølge tiltalen jobbet han og mottok lønn for minst 2.644,5 timer i perioden.

De feilaktige opplysningene som mannen skal ha oppgitt, gjorde at han fikk urettmessig utbetalt 233.128 kroner.

40-åringen står tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 271. Dette straffes med fengsel i inntil to år.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter