35 studenter skal gjennom sin praktiske eksamen i perioden 29.–31. mai ved Universitetstannklinikken i Tromsø. Nå trenger de pasienter som vil ha en gratis tannbehandling.

– Vi trenger å få frivillige på plass i god tid slik at vi kan sikre oss at de kvalifiserer og at de faktisk stiller opp på dagen slik at studentene kan få gjennomført oppgaven sin, sier Lisa-Maria Bårdsen, tannlege og veileder for tannlegestudentene ved UiT.

Lite behandlingsbehov

Om du har mye hull i tennene og er over 30 år, er det nok ikke deg de er på jakt etter.

– Vi er ute etter pasienter med lite behandlingsbehov, helst mellom 20 og 30 år. De bør ha hatt lite behandling før og ikke tro at de har større behov nå. Dette er studenter som har vært ett år på klinikken, så det blir snakk om å få renset tannstein, en undersøkelse og røntgen ved behov. De får veldig god pleie, men det vil nok ta et par timer. De får også tilbud om utskrift av journalen ved videre behandlingsbehov eller om å få time hos oss senere, forklarer Bårdsen.

Mangler rundt 20 stykker

Så langt har de fått inn 19 pasienter, men det gjenstår å se om alle kvalifiserer, så det vil være snakk om behov for rundt 20 til.

– De som er interessert kan sjekke tavla på nettsiden til UiT eller sende en e-post til lisa-marie.bardsen@tromsfylke.no, sier Bårdsen.