Studentleder: – Det skal ikke være bedre i Tromsø enn i Narvik

Den nye studentlederen ved UiT erkjenner at det er få skillelinjer i studentpolitikken.

STUDENTLEDER: Ida-Elise Seppola Asplund (21) er ny leder av studentparlamentet.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

VIL BLI SYNLIG: Asplund har planene klare for å bli en synlig studentleder.  Foto: Tom Benjaminsen / iTromsø

nyheter

Ida-Elise Seppola Asplund (21) fullfører nå sitt tredje år på en bachelor i statsvitenskap på UiT. Til sommeren tar hun over som ny leder av studentparlamentet ved UiT.

– Jeg engasjerer meg for en bedre studiehverdag for studentene, et bedre velferdstilbud og et godt læringsmiljø, sier den nyvalgte lederen.

– Jeg vil blant annet jobbe ekstra for internasjonale studenter, studenter med barn og studentgrupper som vanligvis blir glemt. Vi vil at universitetet skal fortsette å være for alle.

Les også: Aldri før har så mange søkt seg til UiT

Kvinnetungt

Fem av de seks siste studentparlamentslederne ved UiT har vært kvinner.

– Jeg synes det kun er positivt. Kvinnelige ledere har kanskje gått fram, vært tydelig og inspirert andre til å ta over.

– Samtidig har det kun vært mannlige styreledere av studentsamskipnaden siden 2014. Er det et mønster?

– Det har jeg ikke tenkt over. Men det er noe vi kan ta med oss når vi skal velge personer til disse vervene fremover.

Asplund har ambisjoner om å bli en synlig skikkelse både på UiT og i Tromsø.

– Jeg har tenkt å ta kontakt med lokale politikere å forsøke å få gjennomslag for bedre og billigere tilbud innen for eksempel kultur for studenter. Folk kan vente seg en enda tydeligere leder som er mer til stede og tar del i det offentlige ordskifte.

–Mer synlig og tydelig enn din forgjenger?

– Ja.

Les også: Datatabbe på universitetet i forbindelse med spørreundersøkelse

Likeverdig

De siste årene har UiT fusjonert med flere andre utdanningsinstitusjoner i Nord-Norge.

– Jeg skal være en leder for studentene ved alle campusene til UiT og er forberedt på å reise rundt. Vi skal jobbe for at det blir et like godt velferdstilbud på alle campusene.

– Like godt? Det er betydelig flere studenter i Tromsø. Skal tromsøstudentene subsidiere velferdstilbudet til studenter på de mindre campusene?

– Ja, vi er opptatt av at det skal være et like godt tilbud uansett hvor man studerer ved UiT. Det skal ikke være bedre å være student i Tromsø enn i Alta eller Narvik, sier hun.

Les også: Søker seg inn på fiskeri og havbruk

14 prosent

Studentparlamentsvalget hadde 14 prosent oppslutning, en liten nedgang fra året før.

– Vi er ikke flink nok til å være synlig, og å vise forskjellene mellom de ulike listene. Det er vanskelig å få til, ettersom studentpolitikk er et smalt område som ofte er konsensusbasert. Da er det vanskelig å trekke fram noen konkrete saker hvor vi skiller oss politisk, sier hun.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter