Sakte-TV ble for sakte – må pause

Forsinkelser, dårlig vær og restriksjoner i arbeidsmiljøloven gjør at NRK må pause «Reinflytting minutt for minutt».

AUSES: Mandag kveld blir det brått stopp i NRKs sakte-TV satsning av reinflytting på vidda, og det er usikkert når vi får se slutten på programmet. Foto: EDMUND JOHANNES GRØNMO/NRK 

nyheter

– Vi hadde beregnet å være i mål i går eller i dag. Og vi er faktisk ikke i nærheten av å være der, forteller redaktør Ole Rune Hætta i NRK.

Derfor sendes bare NRKs «Reinflytting minutt for minutt» kun fram til førstkommende mandag klokken 22, skriver VG.

Må stoppe reinsdyr-TV

Årsaken til at NRK må stoppe programmet tidligere enn planlagt er at programmet fikk forsinket oppstart, og at selve reinflyttingen strekker mye ut i tid.

– Det gjør at vi har vært på jobb fryktelig lenge, så det er best å gi seg mens man kan, og man har helsa i behold. Det handler om de ansattes arbeidsmiljø, sier Hætta ifølge NRK.

Til Aftenposten forteller Hætta at det først og fremst om tiden og at de har tøyd strikken så langt de har kunnet når det gjelder deres medarbeidere.

For kamerateamet på vidda har ikke været vært forutsigbart heller. Reinsdyrene begynte å røre på seg etter skjema, noe som forsinket sakte-tv sendingen.

Usikker når de kan sende slutten

– Planen er å forlate reinflokken nå, og så ta opp igjen sendingen før de skal svømme over et noen hundre meter bredt sund over til øya der de er på sommerbeite, sier Rune Møklebust, programsjef i NRK til Aftenposten.

Slik blir siste del av ferden også sendt på direkten og dette blir avlutingen på programmet.

Hvor lang tid det tar før vi kan få se slutten er imidlertid usikkert. Ifølge prosjektleder i NRK, Per Inge A. Åsen, kommer an på når flokken kommer til Kvalsund og at det for øyeblikket er det kuling på Finnmarksvidda, skriver Dagbladet.

– Reinsdyra forstår seg ikke på datoer og sendetider. De følger naturens lover, spøker Åsen til avisen, og anslår at det vil ta fra to til fire dager.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter