Får telefoner midt på natta av bekymret russ

Helsetelefonen for russen får spørsmål om infeksjoner og smittsomme sykdommer midt på natta.

HELSETELEFON: Helsetelefonen blir mest brukt av russen på natten. 8Foto: Tor Farstad 

nyheter

Som en del av en ny russeforsikring, kan russen ringe en døgnåpen helsetelefon der de kan spørre om alt fra kjønnssykdommer til eksamensnerver.

Ifølge forsikringsselskapet If, som sammen med RusseID står bak russeforsikringen, ringer de færreste på dagtid.

– Helsetelefonen er bemannet med erfarne sykepleiere som svarer på spørsmål russen lurer på. Spørsmålene kan dreie seg om risikoen for å få kyssesyke, hjernehinnebetennelse eller andre infeksjoner – og slikt som angrepiller og kjønnssykdommer, sier Sigmund Clementz, kommunikasjonsrådgiver hos If i en pressemelding.

LES OGSÅ: Politiet fikk melding om bråk fra russebiler: - Spilte så høy musikk at det kom klager fra andre siden av sundet

– De fleste kan mye om dette emnet

For det er når natten senker seg at helsetelefonen for russen går varm.

– Russen stiller også spørsmål om sex, relasjoner og prevensjon, men det er først når noe går galt de ringer helsepersonellet. De aller fleste kan mye om dette emnet, men i en hektisk russetid, blir ikke alltid kunnskapene man faktisk har brukt på riktig måte. En annen gjenganger er spørsmål om det å gå på en antibiotikakur og fortsette å drikke alkohol, påpeker Clementz.

LES OGSÅ: Russebilen var så godt som klar – så dukket tyvene opp

– Ring legevakt eller sykehus

Liv Raaum, leder for personforsikringer i If, tror terskelen for russen senkes når de ringer til helsetelefonen.

– Ved akutt behov for hjelp, eller når man skjønner at legehjelp er nødvendig, er det selvfølgelig viktig å ringe legevakt eller sykehus, understreker hun.