Her er den nye sjefen for Tromsø museum

Lena Aarekol (47) forlater Polarmuseet for å bli sjef på Tromsø Museum.

MUSEUMSDIREKTØR: Lena Aarekol (47) blir direktør på Tromsø Museum fra august.   Foto: Foto: Mathilde Torsøe/UiT

nyheter

Aarekol er førsteamanuensis i historie, og har vært daglig leder ved Polarmuseet siden august 2010. Polarmuseet er en avdeling av Tromsø Museum.

47-åringen kommer fra Porsgrunn, men har bodd i Nord-Norge mesteparten av livet.

– Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen. Tromsø Museum er en sentral del av universitetet, og viktig for byen og turister. Det er spennende at det skal bygges et nytt museumsbygg, det blir helt sikkert arbeidskrevende å utforme dette. Min visjon er at Tromsø Museum skal fortsette å være et aktuelt sted som skaper engasjement, nysgjerrighet og interesse for livet i nord. Samtidig skal det være et sted man gjerne vil tilbake til, sier Aarekol i en pressemelding.

– Kreativ

Rektor ved UiT, Anne Husebekk, beskriver Aarekol som kreativ og faglig sterk.

– Aarekol overtar stillingen på et tidspunkt der et nytt universitetsmuseum skal utvikles. Det er en viktig og krevende oppgave som vi er sikre på at hun går løs på med stor energi og entusiasme, sier Husebekk.

Tilbake til forskning

Tilsettingen skjer etter at styret ved UiT Norges arktiske universitet i et møte torsdag besluttet å tilby Aarekol stillingen. Hun tiltrer som direktør ved Tromsø Museum – Universitetsmuseet 1. august.

Lena Aarekol tar over etter Marit Anne Hauan (62), som går av etter 12 år som direktør. Hauan vender tilbake til forskningsmiljøet ved UiT.