Da hadde Tromsø-russen brukt godt og vel to og en halv uke til å feire slutten på 13 års skolegang.

– Jeg vil si at årets feiring har vært helt fantastisk. Jeg er veldig, veldig fornøyd med måten årets russ har gjennomført feiringen, sier Lockertsen.

Da hun holdt sin tradisjonelle tale på Stortorget etter toget, passet hun på å takke alle sammen, men trakk særlig fram noen ildsjeler:

– Jeg vil spesielt takke dem som frivillig har stilt opp om morgenene etter festene og ryddet!

– Ta vare på hverandre

Ifølge russepresidenten har samholdet mellom årets russ vært formidabelt.

Det har – selvfølgelig – vært litt intern konkurranse mellom først og fremst Tromsdalen og Kongsbakken, men det er noe som hører med.

– Det er bare artig at vi konkurrerer om hvem som er best i eksempelvis krafttak mot kreft, sier russepresidenten.

Årets russ har ifølge henne vært flinke til å omgås hverandre, på tvers av skolegrensene.

– Det har vært veldig artig! Vi har blitt kjent med nye folk fra andre skoler, og vi har fått nye venner i løpet av russetiden, sier hun.

Noen uheldige episoder

Det har vært en del uheldige episoder og hendelser i forbindelse med årets russefeiring, blant annet bråk som holdt UNN-pasienter våkne, men Lockertsen mener at disse ikke har lagt demper på årets feiring.

– Kanskje kan neste års russekull lære av hvordan vi har feiret, og så kan de prøve å unngå at det skjer igjen. Da får de en enda bedre russetid enn oss, sier presidenten.

«Kjempefett»

På plusskontoen til årets russefeiring er det vanskelig å peke på enkeltting når noe skal trekkes fram, mener hun videre.

– Kanskje er det den følelsen man får når mange russ fra forskjellige skoler kommer sammen, og at man har det kjempefett når man koser seg og treffer nye venner, sier Lockertsen.

Når russetiden nå er over, håper Lockertsen at de gode erfaringene tas vare på.

Det var også noe som russen som hadde møtt opp på torget fikk en oppfordring om.

– Ta vare på hverandre også resten av året, ikke bare i russetiden.