Må utsette «Ti på Topp»: – Ingen annen mulighet

Arrangørene bak «Ti på Topp» ser seg nødt til å utsette turene med to uker. Årsaken? Se ut vinduet.

For mye snø: Snødekte fjell medfører utsettelse av årets «Ti på Topp» Foto: Marte Gilstad  Foto: Marte Gilstad

nyheter

Kulden og lite nedbør har sørget for en veldig sakte snøsmelting i fjellene, på tross av at det er snøfritt ved Vervarslingas måler.

Nå ser Bedriftsidretten seg nødt til å utsette årets sommerutgave av «Ti på Topp» med to uker.

– Vi skulle egentlig gå i gang nå 29. mai, men det er rett og slett for mye snø og for vått i fjellet til at det er mulig å gå i gang. Vi har allerede gjort samme beslutning i Lenvik og i Harstad og det er ingen vei rundt det, sier fagkonsulent i Bedriftsidretten, Tommy Guttormsen.

Løyper må merkes

Det er flere problemstilling som sørger for utsettelsen fram til 12. juni.

– Det ene er at det ikke er forsvarlig for terrenget at vi sender ut masse folk på tur når det er så vått. Det vil skape masse stygge merker. Det andre er at våre frivillige må selv komme seg opp for å merke løypene og sette opp postkassen. Det krever en del arbeid å gjøre alt klart, spesielt på de lengre turene, så vi må bare avvente litt i år, sier Guttormsen.

Egen app

Senere i dag blir alle påmeldte å få beskjeden om utsettelsen. «Ti på Topp» lanserte i fjor en egen app og i år byr de på syv ferske turmål.

I fjor ble det i alt registrert 28.335 turer i Tromsø fordelt på nærmere 4.000 deltakere.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter