Vil ikke godkjenne tomtesalg til Posten

Administrasjonssjefen vil ikke forhåndsgodkjenne salg av tomt til ny postterminal.

PLANLAGT TERMINAL: Slik ser Posten Eiendom for seg at den nye postterminalen i Breivika skal se ut når den er ferdig. 

nyheter

Kommunestyret skal behandle salg av en tomt i Breivika tilhørende Tromsø Havn i sitt møte i neste uke.

Tomta det gjelder skal inneholde den planlagte nye postterminalen som er tenkt å stå ferdig om to år.

LES OGSÅ: Store lønnshopp for kommunale ledere får nå et politisk etterspill

Tromsø Havn har forhandlet med Posten Eiendom om salg av tomta, og ber kommunestyret om å gi fullmakt til å gjennomføre salget.

Dette vil imidlertid ikke administrasjonssjefen gå med på. Hun ønsker at endelig godkjenning skal gis av politikerne i kommunestyret når forhandlingene om salget er avsluttet.

LES OGSÅ: Stiller spørsmål om ti år gammel uløst byggesak (for abonnenter)

Hun mener at det er stor usikkerhet knyttet til prisen.

LES OGSÅ: Byggeprosjekt i sentrum skaper reaksjoner: Naboene frykter asbest

Usikkerheten knytter seg til andre utbygginger i området, samt kostnader knyttet til samferdselspakken «Tenk Tromsø» – der det skal etableres gang- og sykkelveier, samt nye adkomstveier og rundkjøringer som vil påvirke den aktuelle tomta.

– Derfor bør kommunestyret ha den endelige avgjørelsen, skriver Britt Elin Steinveg.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter