Trodde du det snart var sommer? Da må du tro om igjen

De fleste fikk seg nok en hvit overraskelse i Tromsø mandag formiddag.

FLYTTET: Lill-Heidi Heggen (26) flyttet sørfra til Tromsø. - Når jeg ser værmeldingene fra sørpå så lurer jeg nesten på hvorfor jeg flyttet der ifra, sier hun til iTromsø.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Søndag kom statsmeteorolog Kristen Gislefoss med en klar melding til tromsøværinger, nemlig at det bare er å smøre seg med tålmodighet. Det ser nemlig ikke ut til at sommeren gjør sin ankomst riktig ennå.

VÅTT: Det er bare å ta fram vinterklærne og paraplyen. Det er fare for nedbør fram til og med onsdag.   Foto: Ronald Johansen

 

Mandag formiddag fikk de fleste tromsøværinger seg en hvit overraskelse. Til tross for at det snart er juni måned, så er det fare for at snøen vil fortsette å dale ned de kommende dagene.

HVITT: Snøen daler ned over Tromsø mandag formiddag.   Foto: Ronald Johansen

 

- I første omgang er det en byge som passerer nå. Oppe på øya legger det seg litt på plenen, men jeg tror det er litt våtere nede mot fjæra. Det spesielle nå er at det et lavtrykk som passerer fra Barentshavet. Det drar med seg kald luft og nedbør fra havet, sier vakthavende meteorolog ved Vervarslinga for Nord-Norge, Ida Fossli.

- Det er samme værtype på tirsdag og deler av onsdagen, men det vil variere litt hvor bygene treffer, sier hun.

- Er det noe sommervær i vente?

- Nei, svarer meteorologen.

Meteorologene på Twitter (ekstern lenke) har derimot en ikke fult så dystert langtidsvarsel.

VED VERVARSLINGA: Dette bilde er tatt ved Meteorologisk institutt ved Prestvannet.   Foto: Meteorologisk institutt, @meteorologene på Twitter

 

- Fortsatt kaldt mange steder i Nord-Norge. På Vervarslinga i Tromsø snør det. Heldigvis ser prognosene for pinsehelgen varmere ut, skriver meteorologen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter