Kritiske til lønnshoppene i kommunen

Høyre krever klare retningslinjer for hvordan lønnen til kommunetopper skal avgjøres.

ØKTE: Høyre er kritiske til at lederlønningene i kommuneadministrasjonen økte betydelig. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad

nyheter

I kjølvannet av avsløringene om lønnspåslag til en rekke ledere i kommuneadministrasjonen, foreslår Høyre at det skal meisles ut krystallklare retningslinjer for hvordan lønnen til eliten i administrasjonen skal fastsettes.

LES OGSÅ: Administrasjonssjefen i hardt vær for lønnsbonanza til sine nærmeste kollegaer (for abonnenter)

I forslaget til vedtak i onsdagens kommunestyremøte ønsker partiet at følgende beskjed sendes administrasjonssjef Britt Elin Steinveg:

«Kommunestyret ber administrasjonssjefen utarbeide klarere retningslinjer for lønnsfastsettelse i Tromsø kommune. Dette må fremlegges for kommunestyret i tilknytning til behandlingen av økonomirapport del 2.»

LES OGSÅ: Uklart om ansatte i kommunen får beholde for høye lønninger

Høyre er kritisk til lønnshoppet som administrasjonsledelsen ble gitt av administrasjonssjefen.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: «Himmelsk lønn eller lønn i himmelen»

Partiet peker i forslaget på den utfordrende økonomiske situasjonen som kommunen er kommet i: «Kommunestyret er bekymret for de signaler som sendes til resten av kommuneorganisasjonen og innbyggerne i kommunen sett i lys av kommunens utfordrende økonomiske situasjon.»

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter