Annonserte daglig direkterute mellom Tromsø og Russland uten å kontakte Avinor

Det russiske Utenriksdepartementet står klar til å innføre direkterute mellom Murmansk og Tromsø.

  Foto: Orenburzhye airline

nyheter

Dette melder Barents Observer tirsdag. Den norske ambassaden i Moskva har, i et brev fra det russiske Utenriksdepartemenetet, blitt informert om ønsket om å etablere daglige passasjerflyvninger mellom de to byene. Flyselskapet Orenburzhye Airlines , skriver avisa som publiseres i engelsk og russisk språkdrakt.

Når denne direkteruten mellom Tromsø og Murmansk kan opprettes, er foreløpig uklart. Russerne har nemlig ikke sendt sine forspørsler til Avinor, som drifter alle stadseide flyplasser – inkludert Tromsø  lufthavn, Langnes. Dette bekrefter Avinors Janne A. Raste til Barents Observer.

Hvis den opprettes, vil Tromsø-Murmansk-ruten bli den eneste direkteruten mellom Russland og Nord-Norge.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter