Hans Kristian Amundsen: Målet er tre mandater fra Troms

En av Aps sjefstrateger la et tungt ansvar på skuldrene til de fremmøtte under medlemsmøtet til Tromsø Arbeiderparti tirsdag.

MEDLEMSMØTE: Tidligere statssekretær Hans Kristian Amundsen holdt innledningen på medlemsmøtet til Tromsø Arbeiderparti. 

nyheter

Hans Kristian Amundsen, stabssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe og en av sjefstrategene nasjonalt, startet første innledning med oppløftende meningsmålingstall til de fremmøtte.

– Fra oktober til mai i år har de rødgrønne hatt flertall meningsmålingene. I mai lå Ap på like under 32 prosent, som gir oss et bedre utgangspunkt enn noen gang tidligere, sa Amundsen til forsamlingen.

– Dette vil ikke si at vi har vunnet, men det er et solid og entydig tegn på at Norge vil bytte ut Høyre og Fremskrittspartiet, poengterte han.

Mål om tre mandater

Arbeiderpartiet har med dagens tall 59 mandater, hvorav to representerer Troms fylke.

Amundsen mener at potensialet er større.

– Vi har ambisjon om å få inn tre stykker fra fylket. 43 prosent av stemmene kommer fra Tromsø, så brorparten av arbeidet skal skje i dette rommet, om vi skal bytte ut Høyre og Fremskrittspartiet, sa Amundsen til sine partifeller.

Kjerneverdier

Amundsen snakket om høy ungdomsledighet og dro fram kjerneverdier for partiet.

– Eldreomsorg og skole er fremdeles viktigere enn skattekutt, og det er viktig for Arbeiderpartiet at folk skal ha trygghet i jobb, sa han.

Lukker ingen dører

Når det gjelder samarbeid med andre partier stiller partiet seg åpent, ifølge Amundsen.

– Vi snakker godt med sentrumspartiene, og lukker ingen dører for KrF og Venstre – hvis vi vinner valget vil vi snakke med alle om det er muligheter for samarbeid, sa han.