Samboerne til topps: - Hun er i langt bedre form enn meg

Samboerne Kristian Ulriksen (30) og Kathrine Kvernmo tok hver sin seier i halvmaraton.
nyheter

Det ble en ren samboer-seier i halvmaraton i Midnight Sun Marathon.

Først krysset Kristian Ulriksen målstreken på tiden 1.12,18, før samboer Kathrine Kvernmo gjorde det samme åtte minutter senere.

– Hun er i mye bedre form enn det jeg er. Uansett var dette bra for samboerskapet, sier Kristian Ulriksen til iTromsø.

Kvernmo vet ikke om hun er helt enig i den påstanden.

 – Jeg føler jeg har slitt med formen i det siste. Men på intervalløkten jeg hadde på tirsdag kjentes det mye bedre ut. Jeg tror formen er stigende i hvert fall, sier Kvernmo.

LES OGSÅ: Vant sitt første maraton i Tromsø

MONSTERSPURT: Her legger Kristian Ulriksen inn en monsterspurt for å ta seieren på halvmaraton. Foto: Daniel Lilleeng 

Misfornøyd med tiden

Begge var likevel litt irriterte på seg selv på hver sin måte etter målgang.

Kvernmo misfornøyd med at hun ikke klarte målet om å løpe under 1 timer og 20 minutter. Hun klokket inn på tiden 1.20,13.

– Jeg stivnet på slutten og det var vanvittig tøft de siste. Jeg ga alt jeg klarte, men det holdt akkurat ikke til under 1.20, sier halvmaraton-vinneren.

Lå nede for telling

Ulriksen på den andre siden var mest irritert over å «alltid» ende på 2. plass. Dermed ga han absolutt alt på slutten og la inn en monsterspurt, som holdt til seier.

– Jeg håpet at jeg bare skulle vinne for en gang skyld. Det var sinnssykt tungt og tiden var bra også, sier Ulriksen, selv om det var et par minutter bak hans personlige rekord.

Men etter å ha passert målstreken lå Tromsø-løperen nede for telling i flere minutter før han spratt opp etter hjelp fra andre.

– Det er første gang jeg vinner på sommeren, og det var veldig hardt hele veien. Det var et bra løp, selv om Daniel (Strand, ni sekunder bak Ulriksen) alltid hentet seg tilbake etter og ha sluppet meg. De skiløperne fra Finnmark gir seg aldri, sier Ulriksen.

LES OGSÅ: Glenn-Martin hjalp CP-rammede Peter til kanontid på mila: - Vi hadde vunnet allerede før start

UTSLÅTT: Slik lå Kristian Ulriksen i gode fire minutter etter å ha passert målstreken. Foto: Robin Andersen 

– Sjanseløst å vinne mila

Ulriksen har ingen planer om å løpe mila under Midnight Sun Marathon.

– Det er sjanseløst å vinne mila siden Erik Lomås har blitt så utrolig god. Jeg har løpt mange 10-kilometere på våren og har som oftest blitt knust. Da var det greit å prøve noe annet, sier Ulriksen.

– Det finnes bare en type fart i kroppen for øyeblikket, og den passer kun til halvmaraton, sier Tromsø Løpeklubb-løperen.