Bare to omkom i snøskred i vinter

Denne vinteren omkom bare to personer i snøskred, noe som er det laveste dødstallet på elleve år.

  Foto: Geir Martin Koch / NTB scanpix

nyheter

I Lyngen i Troms omkom en utenlandsk turist etter å ha blitt tatt av et snøskred i vinter, mens en annen person omkom etter et skavlbrudd i Møre og Romsdal.

Antall omkomne har ikke vært så lavt siden vinteren 2005/06, men lederen for Norges vassdrags- og energidirektorats snøskredvarsling, Rune Engeset, sier at det ennå er et stykke unna nullvisjonen.

– For å nå målet om null omkomne i snøskred, må alle ta hensyn til skredvarselet og skredfaren, sier Engeset.

Det er en markant økning i bruken av snøskredvarselet på Varsom.no, viser brukerundersøkelser gjort av snøskredvarslingen.

(©NTB)

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter