Sjekk hvilke cruiseskip som kommer til byen denne uken

Intet mindre enn ti cruiseskip legger til kai i Tromsø denne uken – og et av dem inviterer til storslagen fest.

CRUISEFEST: Denne uken blir det cruisefest når skipet "Viking Sky" skal døpes i Tromsø. Bildet er fra når søsterskipet "Viking Star" ble døpt i Bergen. 

nyheter

Mandag tok både «Deutschland» og «Silver Wind» turen innom Tromsø.

Tirsdag kommer cruiseskipet «Aidaluna» og legger til kai i Breivika. Skipet har plass til 2.100 passasjerer og et mannskap på 607 personer. Om bord er det syv restauranter og 11 barer. De har også en scene med tre-etasjers publikumssal.

Torsdag blir det fest for hele byen. Da kommer nemlig cruiseskipet «Viking Sky» og det skal døpes. Til festen – som er åpen og gratis for alle – kommer Jørn Hoel, Lisa Stokke og Violet Road.

Torsdag kommer også cruiseskipet «Astor», og det vil legge til kai i Breivika. Skipet har plass til 650 passasjerer og et mannskap på omtrent 300 personer. Ifølge Wikipedia ble skipet bygd i 1986, og ble solgt til Sovjetunionen i 1988 og gikk da under navnet «Fedor Dostoevskiy», helt fram til 1995 da skipet skiftet tilbake til navnet «Astor». I 2008 skal skipet ha blitt utsatt for et piratangrep, men angrepet ble avverget av et tysk skip.

Fredag kommer skipet «Artania», som er på vei fra Ålesund til Honningsvåg. Skipet har plass til 1.260 passasjerer. Ifølge Wikipedia har skipet vært med i den tyske TV-dokuserien «Verrückt nach Meer».

Lørdag kommer cruiseskipet «Mein Schiff 4» til Breivika, og det har plass til 2.790 passasjerer og et mannskap på over 1.000 personer. Samme dag kommer «Sea Spirit» legger til kai ved Prostneset.

Søndag kommer «Silver Cloud», som er et lite cruiseskip med plass til bare 296 passasjerer. Mens cruiseskipet «Crown Princess» er et stort skip med plass til over 3.000 passasjerer og det vil legge til kai i Breivika.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter