Strandet på Flesland: – Det begynner å bli litt parodisk

Svein Arne Pettersen og hans reisefølge blir mest sannsynlig ett døgn forsinket etter PC-trøbbel på Flesland.

KAOS: Lange køer møtte passasjerene som skulle reise fra Flesland mandag morgen.  Foto: Privat

Svein Arne Pettersen (midten) og hans reisefølge kommer ikke til Tromsø før mandags kveld.  Foto: Privat

nyheter

Svein Arne Pettersen og hans reisefølge på åtte fikk først flyet sitt kansellert søndag kveld. Mandag morgen slo en PC ut i sikkerhetskontrollen på Flesland.

– Vi ble ombooket og sendt på hotell søndag. Da vi ankom flyplassen i dag tidlig, slo en PC ut på sikkerhetskontrollen, hvor de stengte hele flyplassen, sier Pettersen på telefon fra Bergen.

Politiet opplyser til NRK at det ikke var noen ytre tegn på noen bombe, men at PC-en inneholdt noen stoffer som ga utslag på skanningen. Flere avganger ble innstilt mandag morgen. Det var en utenlandsk passasjer som hadde med en PC som gjorde utslag på maskinen som avslører bomber.

Den første meldingen om funnet kom ved 6.40-tiden mandag. Sikkerhetskontrollen ble åpnet igjen klokken 8.24, melder Bergens Tidende.

Han forteller at de nå er booket til et fly som skal være fremme i Tromsø mandag kveld.

– Det er kaos her nede, men vi regner med det går bra. Vi skal ikke fly før senere, og venter litt med å stille oss i kø. Nå er køen helt umenneskelig her, sier Pettersen.

Han beskriver situasjonen på Flesland i dag tidlig som udramatisk, hvor passasjerer ble anmodet til å gå ut av flyplassen.

– Vi tar det med godt humør, men det begynner å bli litt parodisk.