Mysterium på Fjellheisen

Ser du hva som mangler her?

Oppe ved Storsteinen ble det satt opp et stjernemonument i 1969. For seks år siden ble det borte og er fremdeles sporløst forsvunnet.

Arkivfoto  Foto: Marius Hansen

nyheter

En kvinne skrev til Byrunden tirsdag at hun hadde vært på tur med Fjellheisen, og hadde håpet på å få se stjernen som har pleid å stå på Storsteinen. Hun lurte også på om noen visste om den vil komme tilbake.

Da iTromsø tok kontakt med daglig leder Maria Kristiansen på Fjellheisen, kjente hun ikke til at stjernen var forsvunnet, og tok en liten spørrerunde blant de ansatte.

– Jeg snakket med noen av gutta som har vært ansatt her lenge, og de visste heller ikke hvorfor den var borte, men at det er mange, mange år siden den forsvant, forteller Kristiansen, og tilføyer:

– En av de sa at det visstnok er en historie der et sted, men ingen husker den lenger.

Oppdaget i 2011

En titt i iTromsø-arkivet avslører at vi skrev om det forsvunne merket i 2011. Merket skal ha tilhørt Tempelridderordenens Tromsø-avdeling og har stått ved Storsteinen oppe på Fløyfjellet siden 1969.

- Ja, vi finner det ikke. Stolpen er saget av på proft vis og til tross for at vi har lett i nærheten er merket som sunket i jorden, sa Sture Medby mester i Tempelridderordenens avdeling i Tromsø om saken den gang.

Vet du mer om stjernemonumentets mystiske forsvinningsnummer? Tips redaksjonen: nyheter@itromso.no