Derfor bør du være tidlig ute dersom du skal fly til helgen

På Tromsø lufthavn kan de nå vente seg fullt kjør fremover.

REISERÅD: Flyplassjef Ivar Helsing Schrøen oppfordrer reisende til å huske de vanlige reiserådene.  Foto: Ronald Johansen

nyheter

Fredag tar samtlige barne-, ungdoms- og videregående skoler i Tromsø sommerferie. Da er det mange som skal ut og reise.

Melder om fulle fly

Både SAS og Norwegian melder om fulle fly ut av Tromsø i løpet av de neste dagene og neste uke.

– Det er veldig fulle fly. Hele perioden er veldig tøff, men det er helt spesielt etter skoleferien starter, sier informasjonssjef i SAS, Knut Morten Johansen.

Norwegian melder også om høy aktivitet.

– Vi har en god del fulle avganger til og fra Tromsø for tiden, noe vi er fornøyde med, sier pressekontakt i Norwegian, Astrid Mannion-Gibson.

Både hun og Johansen minner om at det er viktig at de reisende møter litt tidligere enn vanlig i den nærmeste tiden.

LES OGSÅ: Annonserte daglig direkterute mellom Tromsø og Russland uten å kontakte Avinor

– Vi har kontroll

Flyplassjef ved Tromsø lufthavn, Ivar Schrøen, melder om full kontroll på flyplassen – tross stor pågang.

– Det har vært fullt trykk her på flyplassen siden november, så vi merker ikke noe særlig ekstra på grunn av at skoleferien starter, sier Schrøen, og fortsetter:

– Vi har hatt bra bemanning og omallokert ressurser hele tiden siden reiseaktiviteten har vært ekstremt høy. Det blir nok en travel helg, men aktivitetsnivået har som sagt vært skyhøyt i flere måneder.

LES OGSÅ: En «bilgal» flyplassjef sikret folkefesten til Langnes: – Vi har mye å takke ham for

Enkle råd til de reisende

Han har allikevel noen tips til de som skal ut å reise nå til helgen, og minner om de vanlige reiserådene.

– Pass på hva du pakker i håndbagasjen, så slipper du å pakke opp hele håndbagasjen igjen i sikkerhetskontrollen. Hvis du reiser en hel familie, kan det selvfølgelig være lurt å møte opp i ekstra god tid før avgangen, fortsetter han.

Schrøen forteller at flyplassen på sin side er klar for storinnrykk av feriestemte nordlendinger, og at de skal gjøre sitt for at folk kommer seg på ferie.

– I slutten av juni og juli er det vanlig med mer trykk, vi er derfor bemannet etter det, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter