Over 8.000 i Troms sliter med å betale regningene sine

Betalingsanmerkningene øker på landsbasis. Her i Troms er det en nedgang i antall innbyggere med betalingsanmerkning, men fortsatt har over 8.000 betalingsanmerkning.

Betlingsanmerkning: Over 8.000 innbyggere i Troms har en eller flere betalingsanmerkninger. Illustrasjonsfoto. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix.  Foto: Aas, Erlend

nyheter

Du kan få en betalingsanmerkning dersom du ikke betaler regningene dine. Dette kan føre til avslag på blant annet boliglån og kreditt. Når regningen er betalt slettes anmerkningen.

40.000 anmerkninger i Troms

Nesten 40.000 betalingsanmerkninger er registrert i Troms fordelt på i overkant av 8.000 personer, ifølge Lindorff-analysen. Dette er i snitt 4,7 betalingsanmerkninger per person med anmerkning.

– Antall anmerkninger øker mer enn antall personer med betalingsvansker. Det betyr at de som allerede sliter, har pådratt seg enda flere betalingsanmerkninger. Denne tendensen snur ikke over natten. For å se en positiv utvikling er vi blant annet avhengig av at flere av dem som har havnet utenfor arbeidslivet får tilgang til jobb. I tillegg handler det for mange om å justere eget forbruk, sier administrerende direktør i Lindorff, Anette Willumsen, i en pressemelding.

39 milliarder kroner

Lindorff har sett på antall betalingsanmerkninger ved første kvartal i år. Mens det på landsbasis er en økning i antall betalingsanmerkninger, og personer med betalingsanmerkninger, er det en nedgang i Troms.

Totalt har nordmenn 1,3 millioner betalingsanmerkninger på til sammen 39 milliarder kroner.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter