En person pågrepet etter boligbrann i natt

Ni personer måtte evakueres da det brøt ut brann i en bolig i Tomasjordveien i natt. En mann ble pågrepet og lagt i håndjern på stedet.
nyheter

Boligbrannen oppstod like etter klokken 02.30 natt til torsdag. Kort tid etter bekreftet Tromsø brann og redning overfor iTromsø at de rykket ut etter melding om full fyr i boligen.

Det brannrammede boligkomplekset i Tomasjordveien består av i alt fire boenheter. iTromsø var i natt i kontakt med et ektepar som bor i en av boligene.

Måtte løpe ut

- Vi lå og sov da vi ble vekket av en intens lukt. Vi gikk for å se - og oppdaget brannen. Vi prøvde å hente brannslangen, men måtte raskt bare løpe ut, fortalte kvinnen i natt til iTromsøs fotograf på stedet.

Ifølge politiet ble totalt tre boliger evakuert, mens familien som bodde i den fjerde boligen var bortreist da brannen brøt ut og skal i natt ha blitt orientert om brannen.

- Totalt er ni personer evakuerte. Ingen er savnet per nå, opplyser politiet i en melding.

Pågrep mann på stedet

Flere - deriblant iTromsøs fotograf - var i natt vitne til at politiet pågrep en mann og iførte han håndjern like ved de brannrammede boligene. Vedkommende skal ikke ha noe tilknytning til boligen.

Ifølge innsatsleder Rune Lettrem ble mannen pågrepet og fraktet til politihuset som følge av mistanke om at han kunne ha noe med brannen å gjøre. Ifølge VG skal det være beslag på stedet, vitneopplysninger og mannens egen forklaring som i sum gjorde at politiet fant skjellig grunn til å mistenke at mannen i 30-årene i verste fall kan ha tent på huset.

- Det stemmer at en person ble pågrepet på stedet, men det er for tidlig å si noe om brannårsaken. Det virker som om brannvesenet har kontroll på brannen, opplyste operasjonsleder Lars Meland ved Troms politidistrikt til iTromsø i 04-tiden natt til torsdag.

Ifølge operasjonslederen er det ikke innrapportert noen personskader som følge av brannen.