Gakk Gakk Racet samlet inn 75.000 kroner til fattige barnefamilier

Årets Gakk Gakk Race samlet inn 75.000 kroner til Kirkens Bymisjon. Pengene går til fattige barnefamilier.
nyheter

Lørdag ble Gakk Gakk racet arrangert for åttende gang i Tromsdalen.

– Vi solgte drøye 1.300 ender, og klarte å samle inn 75.000 kroner, sier daglig leder i Krikens Bymisjon Tromsø, Ann Karina Sogge.

SE OGSÅ: Stor bildeserie fra Gakk Gakk Racet (for abonnenter)

Fattigdomsbekjempelse

Pengene går til fattige barnefamilier i Tromsø som Kirkens Bymisjon tar med på sommerferie i Nord-Norge.

– Vi driver med fattigdomsbekjempelse. Det er viktig å få reise og delta på aktiviteter som ikke koster så mye for folk som har lite. Også får barna mulighet til å hygge seg borte og glede seg til å komme hjem igjen, sier Sogge, og fortsetter:

– Vi reiser til steder i Nord-Norge. Da drar vi på fisketur og er ute i naturen og fjæra.

ENDER PÅ VILLE VEIER: Daglig leder i Kirkens Bymisjon Tromsø, Ann Karina Sogge, og Florin Sitaru plukker opp ender etter årets Gakk Gakk race.  

 

Feirer livet

Bymisjonen er fornøyd med årets arrangement.

– Vi vil ha det gøy og vise at vi feirer livet, og at det er morsomt å være sammen. Det er viktig å vise at man kan gjøre dette uten at det trenger å koste så mye penger.

LES OGSÅ: Milla (4) stakk av med seieren i årets Gakk Gakk Race (for abonnenter)

Og etter arrangementet ble det litt bading på de frivillige.

– Vi måtte ut i elva og plukke opp endene. Noen av endene var litt løpske og kom på avveie. Men det var en fin dag å bade på. Det var kaldt og friskt, sier Sogge.

– Fattigdommen tar ikke sommerferie

Kirkens Bymisjon holder åpent hele sommeren, og arrangerer flere ferieturer.

– Fattigdommen tar ikke sommerferie. Vi driver med helårsarbeid for å bekjempe sosial ulikhet, fattigdom og ensomhet, sier Sogge.

Det var mange frivillige under årets arrangement.

– Vi hadde mange utenlandske som hjalp oss. Blant annet romfolk som spilte trekkspill og arrangere ringspill og fotball. Arrangementet skal være lettvint der naturen får lov til å være lekeplass, sier Sogge.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter