Tiltalt for å ha kjørt nordlysturister uten gyldig kjøreseddel

En mann i 50-årene er tiltalt etter å ikke ha betalt bot.

Nord-Troms tingrett  Foto: Petter Strøm

nyheter

Mannen ble stanset av Statens vegvesen på Lullesletta kontrollplass i desember. Minibussen han kjørte var registrert for totalt 17 sitteplasser, og utstyrt med løyvedokument for turvogn og transport, og opplastet med 11 nordlysturister på vei fra Tromsø til Finland.

Kontrollen avdekket at sjåføren ikke hadde gyldig kjøreseddel.

Sjåføren har ikke vedtatt den opprinnelige boten på 8.000 kroner, så saken er nå sendt over til domstolen hvor det vil bli lagt ned påstand om bot på 9.500 kroner, subsidiært 19 dager i fengsel, samt saksomkostninger.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter