Har beslaglagt over tre ganger så mye alkohol

Tollregion Nord-Norge har beslaglagt over tre ganger så mye alkohol mellom Tromsø og Helligskogen det siste halvåret sammenlignet med i fjor.

FLERE BESLAG: Regiondirektør i Tollregion Nord-Norge, Atle Joakimsen, forklarer den økte mengden av beslag med at de har økt ressursinnsatsen. Foto: Tor Farstad  Foto: Tor Farstad, Tor Farstad

nyheter

Mellom starten på nyåret og 30. juni i år har det blitt beslaglagt hele 295,57 liter brennevin under 60 prosent. Dette er en betydelig større mengde enn samme periode i fjor hvor det ble beslaglagt 55,42 liter.

Tollvesenet har også beslaglagt en betydelig større mengde vin i år kontra i fjor. De seks første månedene av 2017 ble det beslaglagt 663,05 liter vin, mens samme periode i fjor beslagla Tollvesenet bare 28,94 liter.

Mengden øl som har blitt beslaglagt har mer enn doblet seg. I år tok Tollvesenet 1.114,65 liter øl, mens i fjor ble det beslaglagt 554,8 liter øl.

LES OGSÅ: Slik forsøker turistfiskere å smugle med seg fisk ut av landet

Over 50.000 sigaretter

Tollvesenet har også beslaglagt en betydelig større mengde tobakksvarer de seks første månedene av 2017 kontra samme periode i fjor.

I år har det blitt beslaglagt 12,44 kilo røyketobakk, 52.732 sigaretter, og 8,3 kilo snus, mens i fjor ble det beslaglagt 5,92 kilo røyketobakk, 17.380 sigaretter, og 3,46 kilo snus.

LES OGSÅ: Rekordbeslag av ulovlig fisk i Nord-Norge

Mindre kjøtt

Det har blitt beslaglagt færre kjøttvarer så langt i år sammenlignet med i fjor. De seks første månedene i 2016 tok Tollvesenet 243,65 kilo kjøtt, mens samme periode i år har de bare beslaglagt 162,73 kilo.

Av fiskeprodukter har det blitt beslaglagt 490,68 kilo i år, mens det i fjor ble beslaglagt 176,65 kilo.

Mindre i Nord-Norge

Ser man på Tollvesenets beslaglegging i Nord-Norge generelt, er ikke forskjellene fra i fjor og i år like store som på Helligskogen. Eksempelvis har det bare blitt beslaglagt 146 liter mer brennevin under 60 prosent i år kontra i fjor, mens mengden røyketobakk har gått opp med bare tre kilo.

I Nord-Norge har også beslagleggingen av antall sigaretter gått ned fra 125.131 til 111.729.

Bedre bemanning

Atle Joakimsen, regiondirektør i Tollregion Nord-Norge, skriver i en pressemelding at de har hatt en generell økning i antall beslag i regionen.

– Dette skyldes noe økt ressursinnsats, samt bedre utplukk av kontrollobjekter, sier Joakimsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter