Kjørte traktor med promille – nå må han betale

En mann i 30-årene er dømt i Nord-Troms tingrett for å ha kjørt traktor i beruset tilstand, og uten førerkort.
nyheter

Det var lørdag 3. september i fjor mannen satt seg bak rattet på traktoren, med en promille på 2,35. Promillen ble målt en og en halv time etter at hendelsen fant sted. Den dømte hadde heller ikke gyldig førerkort. Mannen ga en uforbeholden tilståelse for forholdene. Han ble også i 2014 dømt for promillekjøring, og mister førerkortet for alltid ettersom det er mindre enn fem år mellom de to dommene.

Mannen må også betale en bot på 25.000 kroner. Betales ikke boten, får han fengselsstraff i femten dager.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter