Sykler 5.000 kilometer for kreftsaken

Robin Halsebakk (26) sykler hele Norge på langs fra Grimstad til Kirkenes for å promotere sykkel-VM, besøke sjømatsbedrifter og samle inn penger til Kreftforeningen.

SYKKEL MOT KREFT: Fra Venstre: Petter Gunnarstein, Robin Halsebakk og Randi Børresen. 

nyheter

Onsdag fikk Kreftforeningen i Tromsø besøk av syklisten som har tilbakelagt om lag 4.200 kilometer på to hjul siden 1. juni.

– Ideen om å legge ut på sykkeltur kom i grunnen ganske spontant etter et motivasjonsforedrag, forteller Robin Halsebakk, som til daglig jobber i Sølvtrans AS, samt er styreleder i Youngfish som er et nettverk for unge i sjømatnæringen.

– Jeg ble motivert, kan du si. Dagen etterpå ringte jeg til Norges sjømatråd og sa at jeg kan sykle Norge på langs, forteller han.

Personlig berørt

Halsebakk forteller at han har vært fysisk aktiv hele livet, og ser også på initiativet som en fin måte å skape blest rundt sykkel-VM, som arrangeres i Bergen i september i år.

– Jeg tenker at å promotere fysisk aktivitet, sjømat og arbeidet til Kreftforeningen utgjør en naturlig trio, sier han.

At pengene går til nettopp Kreftforeningen, er ikke tilfeldig, da dette er en sak som ligger syklistens hjerte nær.

– Jeg har hatt mye kreft i familien, så dette er også en personlig sak. Min morfar døde av kreft i 2010, mens tanta mi gikk bort i fjor, forteller han.

Med på turen fra Grimstad til Kirkenes er også salgssjef Petter Gunnarstein fra Sølvtrans AS, som følger sykkelferden i bobil og fungerer som kokk mellom etappene.

– Vi ønsket å besøke menneskene bak sjømatsbedriftene, og folk har virkelig åpnet dørene for oss, invitert oss på middag, og tilbydd vaskerom og dusj. Det har blitt et minne for livet, sier Gunnarstein.

Hjertesak

Målet var at de skulle ha rundet en million kroner når de nådde Tromsø. Gunnarstein er foreløpig usikker på om de har klart det.

– Jeg tør ikke å spå noe før tallene er klare, men det er «close race», forsikrer han.

Reisefølget forteller at giverlysten fra sjømatsbedriftene de har besøkt viser at kreft er noe alle på en eller annen måte må forholde seg til.

– Vi møtte en som fortalte at han hadde mistet datteren til kreften året før, da hun var 19–20 år gammel. Da blir man temmelig satt ut, og vet ikke helt hva man skal svare, sier Halsebakk til.

Randi Børresen, distriktssjef for Kreftforeningen avdeling Tromsø, roser Halsebakks engasjement.

– De er virkelig gode ambassadører for Kreftforeningen, og bidrar til at vi kan få til mye, mye mer. Det gir håp om at vi har noe å tilby både de som lever med kreft, og de som blir etterlatt, sier hun.

Daggi Helling i Kreftforeningen er enig.

– Engasjementet Robin viser er til å ta og kjenne på! Det gnistrer og det smitter! Min mor døde av kreft for fem år siden, og pengene han har samlet inn kan gi andre håp, sier Helling.