Ber kommunen skjerpe skjenkekontrollene

Ungdomsorganisasjonen Juvente har tre råd til Tromsø kommune for at de skal skjerpe skjenkekontrollene.

STRENGERE KONTROLL: Ungdomsorganisasjonen Juvente ønsker at kommunene blir bedre på å kontrollere dagligvarebutikker og Vinmonopolet. Foto: Jon Terje Eiterå  Foto: Jon Terje Eiterå

nyheter

Ungdomsorganisasjonen driver kampanjen Skjenkekontrollen for tiende gang i år, hvor de tester om dagligvarebutikker og Vinmonopolet selger alkohol til mindreårige.

LES OGSÅ: Tegnet seg til prikk i skjenkekontroll

Selger ofte til mindreårige

I perioden 2008 til 2016 har 51,2 prosent av de testede butikkene solgt alkohol til mindreårige. I år er også tallene tilnærmedt de samme.

– Kommunene har ansvar for å kontrollere at butikkene følger alkoholloven. For mange kommuner har for få og for dårlige kontroller av butikkene, og alkoholsalg til mindreårige blir sjelden rapportert. Når butikkene som tas for salg til mindreårige nesten aldri får reaksjoner i form av inndragelse av salgsbevilling, fører det lett til slurv, skriver Øyvind Kind Robertsen, styreleder i Juvente i et brev til Tromsø kommune.

LES OGSÅ: Denne populære restauranten trues emd prikker etter lovbrudd

Tre tips

I brevet har Juvente tre tips til kommunene for å skjerpe skjenkekontrollene:

  • Innføre hyppigere kontroller – minimum fem per salgs- eller serveringssted.
  • Bedre kontrollrutiner.
  • Sanksjoner. Inndragning av bevilling er et sterkt insentiv for butikkene til å følge alkoholloven.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter