Skilsmisse-boom for tromsøpar i fjor

Ikke siden 2012 har vi hatt flere skilsmisser i Tromsø.

SKILSMISSE: Stadig flere skiller seg i Tromsø. Illustrasjonsfoto. Foto: NTB scanpix  Foto: Fjeldstad, Knut

nyheter

I fjor skilte 124 par seg i Tromsø, og 143 par ble separert. Dette er en økning på 26 prosent fra 2015, da under 100 par skilte seg. Vi må tilbake til 2012 for å finne flere skilsmisser enn i 2016. På landsbasis skilte 9.345 seg, og i underkant av 11.000 ble separert.

Flere skiller seg, men det er også flere som gifter seg. I fjor ble det inngått 344 ekteskap i Tromsø, dette er 28 mer enn året før. I hele landet giftet over 22.500 par seg i 2016. Stadig færre gifter seg i kirken, mens flere og flere velger å gifte seg borgerlig. 8.186 par valgte å gifte seg i statskirken, mens nesten like mange, 7.901 par, giftet seg borgerlig.

Kvinner i Norge er i gjennomsnitt 31,9 år når de gifter seg for første gang, mens menn er 34,6 år. Dette gjelder heterofile ekteskap.

I underkant av halve befolkningen er ugifte når de er 50 år. 45,3 prosent av alle kvinner, og 47,5 prosent av alle menn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter