Familien Hansen har feriert på denne svenske campingplassen i 14 år

Jim-Oddvar og Elin Anita Hansen har funnet sitt ferieparadis på Boden Camping i Norrbotten i Sverige.

CAMPINGHYGGE: Boden camping og bad har blitt familien Hansens foretrukne feriested. I år er de tilbake for fjortende gang. Alle foto: Privat 

nyheter

Campingplassen i Sveriges nordligste fylke har lenge vært et yndet feriested for mange campingglade nordlendinger. Jim-Oddvar Hansen forteller at han liker stedet så godt at han og kona Elin Anita har feriert der hver eneste sommer i 14 år. Også denne sommeren har de satt opp vogna på sin faste plass i Ørnen 22.

– Før reiste vi ofte rundt mellom andre campingplasser, men etter at vi fant denne perlen, skjønte vi med én gang at det ikke var noen vits å dra noen andre steder lenger, forteller han.

– Alle fasiliteter

Campingplassen ligger tett ved Boden sentrum, som Hansen beskriver som en trivelig, liten soveby.

– Her har vi alle fasiliteter lett tilgjengelig, og klimaet er akkurat passelig. Vi slipper «kystgufset» og det er stort sett lite regn her. Om det blir dårlig vær en dag, kan vi bare stikke på kino. Byen har også mange trivelige kafeer man kan ta seg en utepils på, forteller han.

Hansen påpeker at beliggenheten også er ypperlig med tanke på at Luleå bare ligger en svipptur unna.

– I Luleå arrangeres Hamnfestivalen hvert år, med blant annet fem–seks scener, tivoli og mat. Det tar bare en halvtime å kjøre dit herfra, forteller han.

UTSIKT: Familiens faste plass har utsikt et postkort verdig. 

Et steinkast unna campingen ligger det også en bowlinghall, et tilbud Hansen ofte benytter seg av.

– Vi har faktisk dannet et eget lag med folk fra campingen og deltar ofte i turneringer der, forteller han.

Ellers er campingplassen velutstyrt med klassiske aktiviteter som minigolf, utendørsbasseng med flere vannsklier og kanoutleie, om man ikke gjør som Hansen og tar med egen oppblåsbar båt med elmotor i vogna.

Kosejobber

Selv om 14 år på samme campingplass kan virke lenge, er ikke Hansen den som har dratt dit fast lengst.

– Jardar Johansen er faktisk en av dem som har pleid å dra hit i enda flere år, sier han.

Hansen jobber til daglig som lyddesigner på Hålogaland Teater, og har i mange år turnert som tekniker for flere kjente band, blant annet a-ha.

AKTIVITET: Minigolf er en klassiker når det kommer til campingaktiviteter. Boden camping har også eget badeland og bowlinghall i nærheten. 

 

Siden han er ferienabo med en rutinert artist, blir det også et par jobber sammen i ferien – for hyggens skyld.

– Jeg og Jardar gjør et par jobber her nede, der han er trubadur mens jeg skrur lyd. Dette er bare kosejobber for oss. Vi liker jo å lage god stemning, forteller han.

Supre folk

To av parets barn er også med på turen til Nordbotten i år.

– Våre to yngste på 16 og 22 er med oss, og faktisk av egen fri vilje, sier Hansen og ler.

– Jeg synes det er morsomt at to jenter i den alderen har lyst å være med på campingferie, men det sier kanskje litt om plassen, legger han til.

At folket som driver campingen er flinke på å vedlikeholde og fornye stedet, er noe Hansen trekker fram som en grunn til at så mange kommer tilbake år etter år.

– Jeg må bare berømme eierne her. De er rett og slett helt supre folk, påpeker Hansen.