Fylket fortsetter med samme ferge

MF «Helgøy» vil fortsette å gå ruten Brensholmen-Botnhamn til og med 3. september.

FORTSETTER: MF «Helgøy» vil fortsette å gå ruten Brensholmen-Botnhamn til og med 3. september. Foto: Trond Sandnes, Folkebladet 

nyheter

Det går fram av et svar fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo (Sp) har sendt Ole-Johan Rødvei (H), som har stilt spørsmål om kostnader ved ombygging av fergeleie og forundersøkelser om kaikapasitet.

Ifølge et estimat fra veivesenet basert på ombygging av ei annen fergekai, ville det koste 12,5 millioner kroner å tilpasse Botnhamn-kaia til MF «Stetind». Pris på ny kai vil koste mellom 30 og 50 mill. MF «Vågan» ble også vurdert, men klaringen mellom porten på ferga og hydraulikktårnene på fergekaia var så liten at sikkerheten ikke kunne ivaretas, går det fram av svaret.

Konklusjonen er at MF «Helgøy» fortsetter å gå ruten Brensholmen-Botnhamn.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter