Brannen på Tomasjord:

Siktede skal ha blitt fanget opp på overvåkingskamera

36-åringen som er siktet for ildspåsettelse på Tomasjord varetektsfengsles i ytterligere fire uker.

FIRE UKER: Den siktede 36-åringen blir varetektsfengslet i ytterligere fire uker. Foto: Ronald Johansen. 

nyheter

Natt til torsdag 29. juni brøt det ut brann på Tomasjord. Den siktede 36-åringen ble pågrepet på stedet. Torsdag 20. juni gikk varetektsperioden ut. Under et fengslingsmøte samme dag ble det avgjort at fengslingen vil bli forlenget med fire uker fram til 17. august.

Styrket mistanke

I kjennelsen står det at mistanken til siktede har blitt styrket:

«Det har etter forrige fengslingskjennelse ikke fremkommet opplysninger som er egnet til å svekke mistanken mot siktede. Tvert imot er det rettens oppfatning at mistanken er styrket (...)».

36-åringen skal ha forklart at han bar med seg planker for å bruke til opptenning. Dette er en forklaring som først kom etter at den siktede ble gjort oppmerksom på at han var fanget opp på et overvåkingskamera.

18 tilfeller

I kjennelsen trekker retten fram at 36-åringen er registrert i politiets hendelseslogg 18 ganger i tilknytning til båltenning og branntilløp.

iTromsø har tidligere skrevet om at 36-åringen står bak flere lignende forhold. Natt til 18. juni skal siktede ha tent på brennbare ting på fortauet utenfor Café Sånn. For to år siden sto mannen tiltalt for å ha tent på søppel og plastgjenstander ved Krokensenteret. I august i fjor ble tromsømannen frikjent av retten for å ha laget bål ved losstasjonen ved Hansjordnesbukta.

Siktede var ikke til stede da kjennelsen ble avsagt. 36-åringen har tidligere vært i samtale med rettspsykiatrisk sakkyndig, dr. Knut Waterloo. I kjennelsen står det at Waterloo har konkludert med at siktede kan ha vært psykotisk på gjerningstiden.

Retten har tidligere lagt til grunn at 36-åringen var tilregnelig på handlingstidspunktet. Retten konkluderte med at det ikke var noen grunn til å endre dette, og at siktede fremsto som «meget orientert om saken» under dagens fengslingsmøte.