Antallet omkomne i trafikken halvert – men ikke i Troms

Vegvesenet melder om en markant nedgang i antall omkomne i trafikken i år sammenlignet med i fjor. Dette gjelder imidlertid ikke Troms.

HALVERT: Statens vegvesen melder på sine nettsider at antallet omkomne i trafikkulykker har hatt en markant nedgang sammenlignet med i fjor.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Til nå i år er det fire mennesker som har omkommet i trafikken i Troms. Like mange mistet livet i trafikken i løpet av samme periode i fjor.

– Antallet omkomne i trafikken i år er tilnærmet halvert i Norge, dessverre kan vi ikke si det samme om Nord-Norge, forteller seksjonsleder Britt-Laila Jensen i Vegvesenet.

Hun er likevel fornøyd med utviklingen for Nord-Norge.

– Vi merker en generell positiv utvikling i antall omkomne, noe vi er veldig glad for. Det blir stadig sikrere å ferdes på norske veier, forteller Jensen.

Naturlig variasjon

Så langt i år har 57 mennesker mistet livet i trafikken, mot 84 mennesker på samme tidspunkt i fjor. I sommer har 20 personer omkommet, mens 37 omkom sommeren 2016.

Hvorfor antallet omkomne etter trafikkulykker i Troms ikke følger trenden i resten av landet kan hun foreløpig ikke si noe om.

– Det er en naturlig variasjon i ulykker i hele landet. I 2014, for eksempel, var det bare en ulykke der noen omkom i løpet av hele året i Troms, og den var i september, sier Jensen.

Hun forteller at nedgangen i antall dødsulykker i stor grad skyldes et målrettet arbeid over tid.

– Vi er flere etater, blant annet politiet og Vegvesenet, som foretar grundige og systematisk arbeid i etterkant av ulykker for å forhindre at det samme skjer igjen. Det er dette arbeidet som vi nå ser resultatet av, forteller Jensen.

FORNØYD: Tross mangel på nedgang i dødsulykker i Troms er seksjonsleder Britt-Laila Jensen i Statens vegvesen fornøyd med utviklingen som har vært på landsbasis.   Foto: Privat

Finnmark på topp

I Finnmark har det ikke vært noen omkomne i trafikken i år.

– Vi må helt tilbake til rekordåret 2012 for slike tall. Da var det ikke en eneste dødsulykke i Finnmark hele året. Det er veldig bra, sier Jensen.

Vegvesenets tips:

  • Kjør etter forholdene og aldri over fartsgrensa
  • Del veien
  • Husk bilbelte!
  • Pakk bilen riktig
  • Planlegg reisen godt
  • Hold deg edru
  • Sjekk bilen og sørg for at den er i god teknisk stand

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter