Antallet omkomne i trafikken halvert – men ikke i Troms

Vegvesenet melder om en markant nedgang i antall omkomne i trafikken i år sammenlignet med i fjor. Dette gjelder imidlertid ikke Troms.

HALVERT: Statens vegvesen melder på sine nettsider at antallet omkomne i trafikkulykker har hatt en markant nedgang sammenlignet med i fjor.   Foto: Håkon Steinmo

nyheter

Til nå i år er det fire mennesker som har omkommet i trafikken i Troms. Like mange mistet livet i trafikken i løpet av samme periode i fjor.

– Antallet omkomne i trafikken i år er tilnærmet halvert i Norge, dessverre kan vi ikke si det samme om Nord-Norge, forteller seksjonsleder Britt-Laila Jensen i Vegvesenet.

Hun er likevel fornøyd med utviklingen for Nord-Norge.

– Vi merker en generell positiv utvikling i antall omkomne, noe vi er veldig glad for. Det blir stadig sikrere å ferdes på norske veier, forteller Jensen.

Naturlig variasjon

Så langt i år har 57 mennesker mistet livet i trafikken, mot 84 mennesker på samme tidspunkt i fjor. I sommer har 20 personer omkommet, mens 37 omkom sommeren 2016.

Hvorfor antallet omkomne etter trafikkulykker i Troms ikke følger trenden i resten av landet kan hun foreløpig ikke si noe om.

– Det er en naturlig variasjon i ulykker i hele landet. I 2014, for eksempel, var det bare en ulykke der noen omkom i løpet av hele året i Troms, og den var i september, sier Jensen.

Hun forteller at nedgangen i antall dødsulykker i stor grad skyldes et målrettet arbeid over tid.

– Vi er flere etater, blant annet politiet og Vegvesenet, som foretar grundige og systematisk arbeid i etterkant av ulykker for å forhindre at det samme skjer igjen. Det er dette arbeidet som vi nå ser resultatet av, forteller Jensen.

FORNØYD: Tross mangel på nedgang i dødsulykker i Troms er seksjonsleder Britt-Laila Jensen i Statens vegvesen fornøyd med utviklingen som har vært på landsbasis.   Foto: Privat

Finnmark på topp

I Finnmark har det ikke vært noen omkomne i trafikken i år.

– Vi må helt tilbake til rekordåret 2012 for slike tall. Da var det ikke en eneste dødsulykke i Finnmark hele året. Det er veldig bra, sier Jensen.

Vegvesenets tips:

  • Kjør etter forholdene og aldri over fartsgrensa
  • Del veien
  • Husk bilbelte!
  • Pakk bilen riktig
  • Planlegg reisen godt
  • Hold deg edru
  • Sjekk bilen og sørg for at den er i god teknisk stand