Tromsø Skyrace-deltaker falt 30-40 meter

En kvinnelig Tromsø Skyrace-deltaker i 20-årene er flydd til Universitetssykehuset Nord-Norge med moderate skader etter en fallulykke.

ULYKKESSTEDET Her, på egga mellom Middagsaksla og Hamperokken, falt kvinnen.  Foto: Tromsø Skyrace

nyheter

Pressevakt Jan Fredrik Frantzen ved Universitetssykehuset Nord-Norge opplyser at kvinnen er i 20-årene og at hun er moderat skadet, men stabil.

- Hun ble flydd hit like etter ulykken, sier han.

Falt mellom Middagsaksla og Hamperokken

Ifølge Tromsø Skyrace-arrangør Sverre Benjaminsen, deltok kvinnen i løpet da ulykken inntraff.

- Hun falt fra egga mellom Middagsaksla og Hamperokken, nærme Ullsfjord og Breivikeidet, sier han, og fortsetter:

- Vi er lettet og veldig glad for at det gikk såpass bra. Kvinnen er forslått, men har ingen bruddskader.

Ulykken skjedde cirka klokken 12.45. Ambulansehelikopter fra UNN og mannskaper fra Røde Kors kom til stedet like etter klokken 13.00, og kvinnen ble fraktet til UNN klokken 13.30.

Første ulykke på fire år

Det er første gang siden oppstarten for fire år siden at Tromsø Skyrace opplever ei alvorlig ulykke.

- Vi kjører sikkerhetsbrief med løperne og gjør sikkerhetstiltak med tau der vi mener det er behov for det. På ulykkesstedet var det imidlertid ikke sikret, sier Benjaminsen.

Han er klar på at hendelsen skal tas med i evalueringen av årets løp.

- Ulykken viser at beredskapsorganisasjonen vår fungerte. Vi har Røde Kors-mannskaper både på Middagsaksla og Hamperokken, og flere løpere stoppet opp da det skjedde. I løpet av minutter var det ganske mange folk på ulykkesstedet og kvinnen ble raskt tatt hånd om av hjelpemannskaper, sier Benjaminsen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter