Arctic Race fører til stengte veier i sentrum

Da tar hjemmetjenesten også sykkelen fatt

Til helgen når Arctic Race kommer til Tromsø, kommer også hjemmetjenesten på Sydspissen til å benytte seg av sykler.

ELSYKKEL: Omsorgstjenesten Sentrum avdeling Sydspissen kommer til å ta i bruk elsykler når Arctic Race er i byen. Det ser avdelingsleder Anne With Andreassen, og enhetsleder Roar Evjen fram til. Foto: Tromsø kommune 

nyheter

Grunnen er at når sykkelfesten kommer til byen, bli flere av veiene på Tromsøya stengt. Dette fører til at fremkommeligheten for biler blir redusert. I den anledning har hjemmetjenesten på Sydspissen fått låne to elsykler fra Tromsø kommune som de skal bruke for å komme seg til boligene.

– Vi så fra den gangen Arctic Race sist var i Tromsø at elsykkel kunne være et alternativ for oss. Nå har det seg slik at flere gater stenges enn hva det gjorde sist gang, og ut fra vårt geografiske område så ligger vi midt i kjernen av all stengingen, forteller Anne With Andreassen, avdelingsleder på Omsorgstjenesten Sentrum avdeling Sydspissen.

Mellomveien var dråpen

På grunn av at Mellomveien blir stengt til helga, så Andreassen seg nødt til å ta i bruk elsykkel.

– Vi har boliger som ligger to-tre kilometer unna kontoret. Vi har for mange boliger å dra innom så det vil ta for lang tid om vi skulle gått den strekningen, sier Andreassen.

– Hvordan blir det med utstyret dere skal ha med?

– Det må vi frakte i ryggsekk eller sykkelvesker. Vi har mulighet til å planlegge dette i forkant så mye av utstyret kan vi legge i boligene dagen før. Det vi trenger å ta med blir utstyr til akutt beredskap.

– Satser på godt vær

Nå setter Andreassen sin lit til værgudene og ber om at de ansatte får en god opplevelse bak sykkelstyret.

– Vi krysser fingrene for at det ikke blir dårlig vær. I så fall må de ansatte ha på seg regnklær.

Kan skrote bilen

Avdelingslederen legger ikke skjul på at de gjerne skulle ha brukt elsykler hver dag.

– Vi hadde brukt det dersom vi hadde hatt elsykler. Dessverre så er dette en kostbar investering. På sikt vil det lønne seg å bruke elsykler, og vi skulle gjerne ha brukt én daglig, sier Andreassen og legger til at innkjøp av en elsykkel koster opp mot 23.000 kroner pluss ekstrautstyr.