Bilde av tromsøværingens møte med svenske Oden har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier: – Viser en gutt som er helt fordomsfri

Oden fra Sverige måtte samle mot nok for å hilse på den skinnkledde tromsøværingen, Per Helge Nylund. Øyeblikket ble foreviget.

Ikke Staget: Lille Oden fra Sverige hadde brukt mye tid under paraden til å samle motet han trengte for å hilse på Per Helge Nylund. Møtet ble foreviget av mamma Monica Sihlén. Foto: Monica Sihlén 

nyheter

– Det kom en liten gutt bort til meg, litt rocker han og, i skinnjakke, blått hår og en veldig tøff T-skjorte. Han sa ikke noe, men løfta knyttneven og ga meg en sånn «fistbump», forteller Per Helge Nylund.

Han beskriver et øyeblikk i paraden under Stockholm Pride i år som gjorde stort inntrykk på ham. Det var ikke før senere at han fikk vite at møtet ble fotografert.

– Måtte samle litt mot først

– Faren til den lille gutten fortalte at han hadde veldig lyst til å hilse på, men han måtte samle litt mot først, sier Nylund.

Nylund har gått i parade under Stockholm Pride i tolv år. Han gikk sammen med den svenske klubben Scandinavian Leather Man. Foran dem gikk en liten familie under banneret «Hårdrock mot rasism».

– Det var som å se øynene til et barn når det ser på julenissen. Så mye forventning var det i dem da han kom bort for å hilse på oss, sier Nylund.

LES OSÅ: Vil ha flere med på Pride-laget

Sterke reaksjoner

HÅRDROCK MOT RASISM: Her går Oden i Pride-parade sammen med pappa Per Lenner. Foto: Monica Sihlén 

– Man får alltid forskjellige reaksjoner fra folk når man går i pride. Ofte er det voksne som snur seg bort og mener dette er veldig unødvendig, forteller Nylund.

Men det er ikke alle som reagerer likt.

– Det er det som er så fint med dette bildet. Det viser en liten gutt som er helt fordomsfri. Han vet jo hva paraden handler om, og kom bort for å snakke med oss under den. Det var ingen som ba ham om å gjøre noe, forteller Nylund.

Han er veldig imponert over familien og gutten.

– Jeg la ut bildet på min Facebook-side. Det har blitt delt og likt masse, forteller han engasjert.

LES OGSÅ: Får titusenvis av kroner fra kommunen

Angrepet av nynazister

Selv om Nylund ikke har opplevd så mange negative reaksjoner selv, betyr det ikke at de ikke har skjedd.

– En del av paraden ble angrepet av nynazister, noe vi fant ut etterpå. Politiet måtte gripe inn, forteller han.

Nylund mener dette bildet er viktig for Pride.

– Det er det Pride handler om. Menneskeverd og gjensidig respekt, uansett hvor forskjellig man er. Dette bildet kan forstås av alle, sier han.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter