Bilde av tromsøværingens møte med svenske Oden har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier: – Viser en gutt som er helt fordomsfri

Oden fra Sverige måtte samle mot nok for å hilse på den skinnkledde tromsøværingen, Per Helge Nylund. Øyeblikket ble foreviget.

Ikke Staget: Lille Oden fra Sverige hadde brukt mye tid under paraden til å samle motet han trengte for å hilse på Per Helge Nylund. Møtet ble foreviget av mamma Monica Sihlén. Foto: Monica Sihlén 

nyheter

– Det kom en liten gutt bort til meg, litt rocker han og, i skinnjakke, blått hår og en veldig tøff T-skjorte. Han sa ikke noe, men løfta knyttneven og ga meg en sånn «fistbump», forteller Per Helge Nylund.

Han beskriver et øyeblikk i paraden under Stockholm Pride i år som gjorde stort inntrykk på ham. Det var ikke før senere at han fikk vite at møtet ble fotografert.

– Måtte samle litt mot først

– Faren til den lille gutten fortalte at han hadde veldig lyst til å hilse på, men han måtte samle litt mot først, sier Nylund.

Nylund har gått i parade under Stockholm Pride i tolv år. Han gikk sammen med den svenske klubben Scandinavian Leather Man. Foran dem gikk en liten familie under banneret «Hårdrock mot rasism».

– Det var som å se øynene til et barn når det ser på julenissen. Så mye forventning var det i dem da han kom bort for å hilse på oss, sier Nylund.

LES OSÅ: Vil ha flere med på Pride-laget

Sterke reaksjoner

HÅRDROCK MOT RASISM: Her går Oden i Pride-parade sammen med pappa Per Lenner. Foto: Monica Sihlén 

– Man får alltid forskjellige reaksjoner fra folk når man går i pride. Ofte er det voksne som snur seg bort og mener dette er veldig unødvendig, forteller Nylund.

Men det er ikke alle som reagerer likt.

– Det er det som er så fint med dette bildet. Det viser en liten gutt som er helt fordomsfri. Han vet jo hva paraden handler om, og kom bort for å snakke med oss under den. Det var ingen som ba ham om å gjøre noe, forteller Nylund.

Han er veldig imponert over familien og gutten.

– Jeg la ut bildet på min Facebook-side. Det har blitt delt og likt masse, forteller han engasjert.

LES OGSÅ: Får titusenvis av kroner fra kommunen

Angrepet av nynazister

Selv om Nylund ikke har opplevd så mange negative reaksjoner selv, betyr det ikke at de ikke har skjedd.

– En del av paraden ble angrepet av nynazister, noe vi fant ut etterpå. Politiet måtte gripe inn, forteller han.

Nylund mener dette bildet er viktig for Pride.

– Det er det Pride handler om. Menneskeverd og gjensidig respekt, uansett hvor forskjellig man er. Dette bildet kan forstås av alle, sier han.