Nå kommer polarskuta «Maud» endelig hjem

Polarskuta «Maud» er klar for hjemreisen til Norge.

POLARSKUTE: Polarskipet "Maud" har blitt hevet fra havbunnen i Cambridge Bay i Canada, og skal hjem til Norge. Her pryder polarskuta seg i Tromsøysundet med Tromsdalstinden i bakgrunnen. Foto: Arkiv 

«Maud»
  • Ble bygget i 1917 ved Christian Jensens Båtbyggeri i Vollen i Asker kommune.
  • Båten ble konstruert og bygget spesielt for Roald Amundsens ekspedisjon gjennom Nordøstpassasjen.
  • Polarskipet forliste i 1930 i Cambridge Bay i Canada, hvor den har ligget til den ble hevet fra havbunnen i 2016.
  • Kilde: Wikipedia
nyheter

I fjor ble «Maud» reist opp i Cambridge Bay i Canada etter å ha ligget i 85 år på havets bunn. Nå skal den tilbake til Norge.

– Vi ser fram til å bli oppdatert på status i prosjektet når vi nå skal treffe ekspedisjonen før de starter den lange sjøreisen med polarskuta på slep tilbake til Norge, sier Lene Conradi, ordfører i Asker kommune, til kommunens nettsider.

Hun hadde tatt turen til Cambridge Bay for å ønske polarskuta god tur til Norge. Etter planen skal «Maud» komme til Norge i løpet av 2018, og vil først ligge på Tofte i Buskerud i påvente av et mulig fremtidig museum for polarskuta i Vollen i Asker kommune, hvor den ble bygget.

– Skuta er et internasjonalt kulturminne og vil være et flott bidrag til nye Asker sin historie, maritime tradisjoner, kystkultur og identitet, sier Conradi.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter