UNN svarte ikke på Helsetilsynets henvendelser - fikk dagsbøter på 10.000 kroner

Statens helsetilsyn har ved tre anledninger måtte true ledelsen på UNN med bøter på 10.000 kroner dagen for å få svar på henvendelser.
nyheter

UNN skal ved flere anledninger ikke besvart henvendelser fra tilsynsmyndighetene i tilsynssaker. Nå har Helse- og omsorgsdepartementet grepet inn i situasjonen.

Dette melder tidsskriftet Dagens Medisin, og saken ble på fredag også omtalt av Nordlys.

Direktør for Statens helsetilsyn, Jan Fredrik Andersen, sa til tidsskriftet at det var «oppsiktsvekkende vanskelig å få svar fra UNN», og at han sjelden opplever at sykehus ikke svarer på slike henvendelser.

– Det er svært sjeldent at sykehus ikke svarer på våre og andre tilsynsmyndigheters henvendelser. Vi har i tilfellene med UNN vært nødt til å varsle tvangsmulkt i form av dagsbøter på 10.000 kroner, da de etter purringer ikke svarer på ulike henvendelser. Dette har vi måttet gjøre i tre saker, sier Andresen til Dagens Medisin.

Administrerende direktør ved UNN, Tor Ingebrigtsen, vil ifølge tidsskriftet avvente Helse Nords henvendelser før han omtaler saken ytterligere.

Utforsk tema:

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter