Nå kommer Internasjonalt Matmarked tilbake til Tromsø

Italiensk ost, franske makroner, karamelliserte vafler fra Nederland og tyske pølser er blant matvarene det vil bugne av på Strandtorget fra og med onsdag neste uke.

OST OG SKINKE: Italienske Ioana Iacob fra Torino viste fram sine beste produkter på Strandtorget da Internasjonalt Matmarked besøkte Tromsø i fjor. Nå kommer de tilbake. Foto: Ronald Johansen  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

nyheter

Da kommer nemlig Internasjonalt Matmarked tilbake til Tromsø. Det melder markedet på sin egen Facebook-side.

– Tromsø har alltid vært en av våre favorittbyer å besøke i Norge. Vi liker å komme så langt nord med markedet, og folk er alltid interessert i produktene våre, forteller Olivier Simonin.

Men det er flere ting som gjør at selgerne på markedet trives i Tromsø.

– Her får vi oppleve den vakre naturen og områdene rundt, sier han.

Parmaskinke og parmesan

I fjor besøkte de Tromsø i slutten av august. Da kunne Ioana Iacob fra Italia fortelle at tromsøværingene var interessert i det hun hadde med seg fra hjemlandet, og at favorittene for nordmenn er parmaskinke og parmesan.

– Nordmenn sier at det er utrolig fint å kunne bringe en del av Italia inn i deres eget hjem. Her har jeg bare salami fra Piemonte, men osteutvalget har jeg fra hele Italia. Vi er kjent for ostene våre og det virker som nordmenn har fått med seg dette, fortalte Iacob til iTromsø sist markedet besøkte byen.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter