Planene for E8-trase

Reindriften reagerer

Ny E8-trase i Ramfjord kan forvanske driftsforholdene for reindrift på Stuoranjarga, mener Reinebeitedistrikt.

Mauken/Tromsdalen Reinbeitedistrikt mener planene for ny E8-trase gjør reindrift problematisk.   Foto: Marius Hansen

nyheter

Mauken/Tromsdalen Reinbeitedistrikt mener planen for østre E8-trase i Ramfjord gjør driftsforholdene på Stuoranjarga «svært problematisk». Traseen vil nemlig påvirke hele flyttemønsteret i området.

– Det er svært nødvendig å utrede konsekvensene av den planlagte traseen, slik at reindriften i området skal kunne ha en forutsigbar fremtid, skriver de i sine merknader.

Videre krever de en grundigere analyse av planene.

På denne bakgrunn kan ikke reinbeitedistriktet godkjenne reguleringsplanen uten grundigere konsekvensanalyse, skriver de.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

nyheter