– Det er et kjempeviktig tilbud til en gruppe mennesker som virkelig trenger det, sa varaordfører Jarle Aarbakke da han holdt sin åpningstale ved den høytidelige åpningen av boenheten fredag.

Takker Blå Kors

Varaordføreren pekte på at Blå Kors har gjort et «seigt» og møysommelig arbeid med å hjelpe denne gruppen når samfunnet ellers ikke har kommet dem i møte.

– Jeg vil derfor takke dere i Blå Kors dypt og inderlig for at dere gjør en viktig jobb for de minst priviligierte i vårt samfunn, sa Aarbakke.

Andre tilbudet i Tromsø

Blå Kors fikk oppdraget med å drive botilbudet i konkurranse med flere andre veldedige organisasjoner.

Botilbudet i Tromsdalen vil være det andre tilbudet som organisasjonen driver i Tromsø. I fjor åpnet «Kompassen» – en virksomhet rettet mot ungdommer som har pårørende som sliter med rus og psykiatri.

NØKKELFERDIG: Varaordfører Jarle Aarbakke overrekker (symbolsk) nøkkelen til det nye botilbudet til divisjonsdirektør Magnar Lie i Blå Kors.

3.000 husløse

Divisjonsdirektør i Blå Kors, Magnar Lie, sier at over 3.000 personer i Norge står helt bostedsløse i dag. Derfor ønsker Blå Kors bistå og hjelpe de mest trengende i å finne et botilbud der de kan få hjelp til å fungere.

– Det er 12 personer som skal bo her på enheten, og det er disse 12 som skal stå i sentrum for virksomheten, sa han.

14 ansatte i starten

– Noen trenger hjelp til å kunne bo, og vi håper de vil få et godt tilbud her, sa han videre.

I alt 14 ansatte skal dele på ni årsverk på boenheten – og disse skal ledes av Vegard Johansen.

NYBYGG: Like ved det gamle Vinmonopolet i Tromsdalen skal Blå Kors drive et botilbud for rusmisbrukere med i alt 12 leiligheter.

Han sier at han gleder seg til å ta imot de første seks som skal flytte inn i midten av september.

Vidar Hårvik fra brukerorganisasjonen Marborg var også blant gratulantene ved åpningen.

– Mest av alt vil jeg dog gratulere de 12 som har fått plass å bo her.

– Det er folk her i Tromsø som ikke kan få den hjelp og støtte de trenger fordi de ikke har et sted å bo – forhåpentlig vil botilbudet her hjelpe denne gruppen, sa Hårvik.